Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία κάνει το στρατό της επαγγελματικό! Ποια θα είναι η Ελληνική απάντηση; Πρόταση για δημιουργία Στρατοχωροφυλακής

"Ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) έφτασε για πρώτη φορά  να είναι υψηλότερος αριθμός από τον αριθμό του  στρατιωτικού προσωπικού υποχρεωτικής θητείας", κάνει λόγο τουρκικό ΜΜΕ, το οποίο στη συνέχεια αναφέρει τα εξής:

"Συζητήσαμε αυτή την κατάσταση με τον İsmail Hakkı Pekin, τον πρώην Αρχηγό Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου. Ο İsmail Hakkı Pekin είπε ότι ο επαγγελματικός στρατός είναι θετικός και πρόσθεσε, ότι  το σύστημα κινητοποίησης πρέπει επίσης να επανεξεταστεί και να επικαιροποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι προσπάθειες επαγγελματισμού στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) άρχισαν να αποδίδουν αποτελέσματα. Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών στο TAF έχει αυξηθεί πολύ, ενώ το ποσοστό των εκτελούντων  υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει μειωθεί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του TAF, ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών ξεπέρασε τον αριθμό των υποχρεωτικών στρατιωτών.

Σύμφωνα με την Έκθεση Δραστηριότητας 2021 του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών, που ήταν 156 χιλιάδες το 2017, αυξήθηκε  την τελευταία πενταετία και έφτασε τις 216.000 το 2021. Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των υπόχρεων , που ήταν 259 χιλιάδες το 2017, μειώθηκε σε περίπου 175 χιλιάδες το 2021.

Το 2017, περίπου το 38 τοις εκατό του προσωπικού της TAF αποτελούνταν από επαγγελματικό προσωπικό, ενώ το ποσοστό αυτό έφτασε το 55 τοις εκατό το 2021.

Μιλώντας στο Odatv για το θέμα, ο απόστρατος Αντιστράτηγος İsmail Hakkı Pekin είπε: "Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κανείς επαγγελματίας όσον αφορά τις τεχνικές και τα οπικά συστήματα  σήμερα. Η επαγγελματοποίηση ήταν ένα έργο για το οποίο το TAF εργαζόταν για πολύ καιρό. Οι πόλεμοι δεν γίνονται πια με ένα μόνο τουφέκι , αλλά χρσιμοποιούνται πολλές προηγμένες τεχνολογίες για την διεξαγωγή του «Οι στρατοί χρειάζονται ειδικούς ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα προηγμένα οπλικά συστήματα και μέσα», είπε.

Κρίσιμες προειδοποιήσεις

Ο İsmail Hakkı Pekin δήλωσε ότι το σύστημα κινητοποίησης πρέπει επίσης να αλλάξει ως απόρροια του  επαγγελματισμού , αναφέροντας:

«Η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα κινητοποίησης. Αυτό θα πρέπει να  έχει τρεις πυλώνες:

Πρώτον, θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφερειακές  στρατιωτικές διοικήσεις με διαίρεση της Τουρκίας σε περιοχές. Τα άτομα που θα επιλεγούν από αυτές  θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε ορισμένες περιόδους του έτους. Μια τέτοια μελέτη γίνεται στην Αγγλία.

Δεύτερον, έργο γενικής κινητοποίησης. Αυτό δίνεται ήδη σε όσους πηγαίνουν για εκπλήρωση υποχρεωτικής στρατιωτικής θητεία στο πλαίσιο της απαραίτητης εκπαίδευσης.

Τρίτον, το Συμβούλιο Επιθεώρησης Κινητοποίησης, το οποίο έκλεισε λόγω της FETO, θα πρέπει να επαναλειτουργήσει και να συνεχίσει τις δραστηριότητές του υπό τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων».

Ο İsmail Hakkı Pekin δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την άμυνα της χώρας  όταν αυτή δέχθηκε εισβολή παρέμειναν ημιτελείς λέγοντας ότι, "Μια ξένη ή εχθρική χώρα δεν έρχεται σε εσάς μόνο με τους στρατούς της. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει καταστροφές και έργα που δημιουργούν συγκρούσεις εντός της χώρας. Απέναντι σε τέτοιους πιθανούς κινδύνους, οι προσπάθειες κινητοποίησης μπορούν να αναθεωρηθούν»

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Το γεγονός ότι οι επαγγελματίες στρατιώτες στην Τουρκία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους κληρωτούς που εκπληρούν υποχρεωτική θητεία, αποτελεί κακή εξέλιξη για την Ελλάδα για προφανείς λόγους, αφού έτσι πολλαπλασιάζεται η απόδοση των οπλικών συστημάτων τους στο πεδίο της μάχης, ενώ παράλληλα η ούτως ή άλλως ανεκτή τουρκική κοινή γνώμη σε ανθρώπινες απώλειες υπέρ των σκοπών της χώρας, τώρα θα γίνει περισσότερη αδιάφορη, αφού λόγω επιλογής του επαγγάλματος , αποτελεί συνειδητή αποδοχή των κινδύνων που αυτό εγκυμονεί για τη ζωή τους

Μπορεί η Ελλάδα να απαντήσει ανάλογα;

Η Ελληνική απάντηση με τη δημιουργία Στρατοχωροφυλακής

Η ελληνική αστυνομία καλείται να ελέγξει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας το οποίο φιλοξενεί σημαντικό αριθμό μεταναστών, με αποτέλεσμα  οι απαιτήσεις ελέγχου και αστυνόμευσης αστικών ,ημιαστικών και αγροτικών περιοχών της χώρας μας να έχει αυξηθεί.

Η ανάγκη προστασίας του ελληνικού άμαχου πληθυσμού σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. 

Η φύλαξη μη στρατιωτικών στόχων μέσης και υψηλής αξίας στο εσωτερικό της χώρας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης φροντίδας, αφού είναι βέβαιο ότι μεταξύ των εισερχόμενων στη χώρα μας μεταναστών περιλαμβάνονται και λίαν εκπαιδευμένοι από την Τουρκία, σε επιχειρήσεις
αποσταθεροποιήσεως και ερημώσεις ενδοχώρας.

Για παράδειγμα, με ποιες δυνάμεις και με τι μέσα (οπλισμό-οχήματα-επικοινωνίες) επιτηρούνται σήμερα οι γέφυρες των Στρυμόνα και Νέστου ποταμού, προκειμένου οι φίλιες στρατιωτικές δυνάμεις, ενεργού στρατού και επιστρατευόμενες να κινηθούν προς την Θράκη σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης;

Ομοίως για τις γέφυρες Ρίου-Αντιρρίου και Ισθμού Κορίνθου, αφού καταστροφή τους θα σήμαινε πλήρη αποκλεισμό της Πελλοπονήσου από την υπόλοιπη Ελλάδα;

Ποιος θα αποτρέψει εκπαιδευμένους για πρόκληση δολιοφθορών πράκτορες, που θα επιχειρήσουν κατόπιν εντολής σε συγκεκριμένο χρόνο την ανωτέρω δολιοφθορά;

Από το παραπάνω παράδειγμα τίθεται άμεσα το πρόβλημα του στενού ελέγχου-αστυνόμευσης των δραστηριοτήτων των αλλοδαπών από τώρα που θα εγκαθίστανται στην ελληνική ενδοχώρα ,ούτως ώστε να μην βρεθούμε πρόδυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον.

Τα παραπάνω συνηγορούν στην εκτίμηση ότι η ελληνική αστυνομία με τα υπάρχοντα μέσα και προσωπικό , αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην πληθώρα των παραπάνω αποστολών.

Για αυτό κρίνεται επιτακτικό να δημιουργηθεί το Σώματης Ελληνικής Στρατοχωροφυλακής, το οποίο θα αναλάβει τον έλεγχο της ημιαστικής και αγροτικής ελληνικής επικράτειας, αλλά και της προστασίας μη στρατιωτικών στόχων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε περίοδο πολέμου και την αποκατάσταση ζημιών σε αυτούς.

Η ελληνική αστυνομία θα ελέγχει μόνο τις πόλεις πρωτεύουσες των νομών και λοιπές πόλεις άνω των 5000 κατοίκων.

Η Στρατοχωροφυλακή θα πρέπει να είναι επιπέδου τουλάχιστον Τάγματος 400ανδρών για κάθε νομό της ηπειρωτικής Ελλάδας, πλήν Ξάνθης , Ροδόπης και Έβρου που θα πρέπει να είναι επιπέδου Συντάγματος των 3 Ταγμάτων έκαστο,και να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με υλικά και μέσα.

Ηλικιακά τα στελέχη της θα πρέπει να είναι κατά μεγαλύτερη ποσόστοση από 40-60 ετών και να διαμένουν μόνιμα στο νομό των οποίων θα ελέγχουν-επιτηρούν.

Οι λόγοι προφανείς , αφού αφενός λόγω ηλικίας έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία και συνεπώς με εκπαίδευση θα μπορούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, αφετέρου δεν θα δύνανται να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση πολέμου.

Η πρόσληψή τους θα πρέπει να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, τονώνοντας την οικονομία των ασθενέστερων Ελλήνων της υπαίθρου. Παράλληλα λόγω εντοπιότητας θα γνωρίζουν άριστα το έδαφος και τους μη στρατιωτικούς στόχους της περιοχής τους (γέφυρες-υδραγωγεία, εργοστάσια ενέργειας κλπ) τα οποία θα επιτηρούν από τον καιρό της ειρήνης αλλά και την συμπεριφορά των  κατοίκων που θα διαβιούν στο νομό τους , πετυχαίνοντας στην αποστολή τους ,αφού «το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν».

Η σύσταση της Στρατοχωροφυλακής για Κυκλάδες, Ευβοια,  Επτάνησα να είναι 1 Τάγμα για το καθένα από τα 3 παραπάνω νησιά-νησιωτικά συμπλέγματα, για την Κρήτη 1 Τάγμα ανά νομό(4 τάγματα συνολικά). 

Κάθε Τάγμα έχει 3 Λόχους και 1 Λόχο Διοικήσεως, κάθε Λόχος έχει 3 Διμοιρίεςκαι 1 Διμοιρία Διοικήσεως, κάθε Διμοιρία έχει 3 ομάδες και 1 ομάδα Διοικήσεως, κάθε ομάδα έχει 9 άτομα. 

Ανάλυση
Διμοιρία: 30 άτομα, όπως παρακάτω
1 Ομάδα Διοικήσεως χ 3 άτομα (1Διμοιρίτης, 1 Βοηθός Διμοιρίτη, 1Χειριστής  Ασυρμάτου,), 3 ομάδες χ 9 άτομα =27 άτομα

Λόχος : 100 άτομα, όπως παρακάτω:
1 Διμοιρία Διοικήσεως 10 άτομα (1Λοχαγός,1Υπολοχαγός,1 Επιλοχίας,1ασυρματιστής,6 νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς)
3 Διμοιρίες χ 30 άτομα=90 άτομα

Τάγμα : 400 άτομα, όπως παρακάτω:

1 Λόχος Διοικήσεως 100 ατόμων , αποτελούμενος από Διμοιρία Διοικήσεως 20ατόμων ( Διοικητής, Υποδιοικητής ,επιτελείο, γραφείς, ασυρματιστές, οδηγούς),από 2 Διμοιρίες των 30 ατόμων έκαστη ,αποκατάστασης ζημιών -επισκευών καιΔιμοιρία υγειονομικού 20 ανδρών συνολικά, 3 Λόχοι χ 100 άτομα=300 άτομα

Τέλος για τα νησιά του Αιγαίου η σύσταση της Στρατοχωροφυλακής μας θα ποικίλει ανάλογα με το μεταναστευτικό βάρος που δέχονται , αλλά και τους μη στρατιωτικούς στόχους που προστατεύουν αλλά και  τον πληθυσμό τους  , όπως παρακάτω:

Ν. Σαμοθράκη 1 Διμοιρία (30 ανδρες),
Ν. Λήμνος Λόχος(-) (70 ανδρες)
Ν. Λέσβος 1 Τάγμα(400 άνδρες)
Ν. Χίος 2 λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Σάμος 2 λόχοι (200άνδρες)
Ν. Ικαρία –Ν. Φούρνοι 1 Διμοιρία (30 ανδρες)
Ν. Μεγίστη-διμοιρία (30 άνδρες)
Ν. Ρόδος 1 Τάγμα(400 άνδρες)
Ν. Κω 2 λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Σύμη 1 Διμοιρία (30 ανδρες)
Λοιπά Δωδεκάνησσα 1 Λόχος(100 ανδρες). 

Τέλος Ν. Αττικής και Ν.Θεσσαλονίκης η Στρατοχωροφυλακή θα πρέπει να είναιεπιπέδου 6 Συνταγμάτων για την πρώτη και 3 Συνταγμάτων για την δεύτερη. 

Εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι η λήψη ενός τέτοιου μέτρου σύστασης του σώματος της Στρατοχωροφυλακής , θα τονώσει πολύ το αίσθημα ασφαλείας της ελληνικής κοινωνίας στην ύπαιθρο σε καιρό επιχειρήσεων αλλά και ειρήνης, ενώ  θα έχει οικονομικά οφέλη για αυτήν. 

Επιπλέον αναφορικά με τα Εθνικά συμφέροντα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αφού σε καιρό τυχόν εντάσεως-επιχειρήσεων με την Τουρκία, θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πυλώνα ασφαλείας της ελληνικής ενδοχώρας, αλλά και της παραμεθόριας περιοχής από δολιοφθορές. 

Τέλος η ΕΛΑΣ θα βοηθηθεί σημαντικότατα στην επιτυχή εκπλήρωση τηςαποστολής της στα αστικά κέντρα, αφού θα συρρικνωθεί το γεωγραφικό εύρος ευθύνης της. 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ