Ελληνοτουρκικά

Έτσι “προπονούνται” οι Τούρκοι για να συνοδέψουν το 4ο πλωτό τους γεωτρύπανο-Η ελληνική απάντηση...αλλά “Moskva”

Αεροναυτικές ασκήσεις, που αποτελούν πιο πολύ πρόβα τζενεράλε της επικείμενης εξόδου του 4ου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα, ήταν η τουρκική άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα”, παρά προσομοίωση πιθανής επίθεσης σε ελληνικό νησί.

Η ταυτόχρονη δράση ειδικών δυνάμεων Φρεγατών, Κορβετών,  μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV, μαζί με ταχύπλοα MRTP-24, στην άσκηση “ Γαλάζια Πατρίδα”, σκοπό είχε το συντονισμό της εξόδου του 4ου πλωτού γεωτρύπανου τον Μάιο πιο πολύ παρά οτιδήποτε κατά ελληνικής μικρονήσου .

Μιλάμε ουσιαστικά για “προπόνηση” των Τούρκων για ότι θα αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο από ελληνικής πλευράς, με την εμφάνιση του πλωτού τους γεωτρύπανου, με  την δημιουργία μιας ισχυρής ναυτικής και θαλάσσιας “ομπρέλας, με την κοινή δράση επιθετικών ελικοπτέρων KOBRA, ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας SEA HAWK, ταχύπλοων σκαφών MRTP-24, UAV, δημιουργώντας μια μεγάλη  και ισχυρή  δύναμη κρούσης, εναντίον του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι 10 επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, παραδόθηκαν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Τα ελικόπτερα δόθηκαν στη Διοίκηση Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, και βάφτηκαν ήδη με την νέα τους βαφή.

Επίσης, η χρήση από το τουρκικό ναυτικό συνδυασμένης δύναμης ταχύπλοων σκαφών MRTP-24, MRTP-34, Κορβετών και επιθετικών ελικοπτέρων είναι η τελευταία εξέλιξη στον ναυτικό τομέα, και έχει στόχο σαφώς «δράση» εντός του Αιγαίου πελάγους.

Πρόκειται για μεγάλο κίνδυνο για τις ελληνικές φρεγάτες , ΤΠΚ και τα άλλα πλοία του ελληνικού στόλου, λόγω του εξοπλισμού με τον αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), των τουρκικών ελικοπτέρων.

Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα αντιαρματικού πυραύλου, με βεληνεκές μάχης 8 χλμ, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες την υλοποίηση σχεδίου τοποθέτησης του σε τουρκικά ταχύπλοα περιπολικά σκάφη (κλάσης ONUK MRTP), προσδίδοντας δυνατότητες πραγματικά εξωπραγματικές για τα δεδομένα μια κλειστής θάλασσας όπως είναι π.χ το Αιγαίο πέλαγος.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί μάλιστα στην αυξανόμενη «πίεση» της Τουρκίας στο Αιγαίο, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με όλες τους τις δυνάμεις στον τομέα της ενέργειας, κάτι που μας το δήλωσε και ο Τούρκος ΥΠΕΣ Σ. Σοιλού πρόσφατα, μιλώντας για υφαρπαγή των κοιτασμάτων στην Α.Μεσόγειο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το τουρκικό δόγμα, η γεωγραφική θέση της χώρας που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και σχηματίζει μια ενεργειακή γέφυρα μεταξύ των παρακείμενων χωρών (Ισραήλ, Αίγυπτος, Ελλάδα, Λιβύη κ.ά.) πλούσιων σε φυσικούς πόρους προς τις ενεργειακά διψασμένες διεθνείς αγορές, απαιτεί σύμφωνα με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία την ύπαρξη μιας ισχυρής και ταυτόχρονα ικανής ναυτικής δύναμης, στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνδυασμό με την κατασκευή του τουρκικού ελικοπτεροφόρου, η Άγκυρα επιχειρεί  να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή θέλοντας να κάνει πραγματικότητα τα νεο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν.

Ελληνική απάντηση με EXOSET στα νησιά μας για σενάριο Καταδρομικού “ Moskva”

Υπάρχει ενεργή πρόταση με τεράστιες γεωπολιτικές και στρατιωτικές διαστάσεις για τα νησιά μας και το Αιγαίο, από την γαλλική εταιρεία MBDA, η οποία πρότεινε στην χώρα μας το τρομερό σύστημα πυραύλων παράκτιας άμυνας Exocet, κατά την διάρκεια της αμυντικής εκθέσεως DEFEA 2021.

Σύμφωνα με το armyrecognition.com, στην έκθεση αυτή προτάθηκε στον ελληνικό στρατό από τους Γάλλους, η προμήθεια αριθμού παράκτιων πυραυλικών συστημάτων που θα είναι τοποθετημένοι επί φορτηγού οχήματος 8x8, εφοδιασμένο με Τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet παρέχει ταχέως μετακινούμενους πυραύλους, τοποθετημένους σε ειδικό όχημα, με δυνατότητες άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής, εξουδετέρωσης παράκτιων απειλών και μονάδων επιφανείας σε στρατηγικές για την Ελλάδα περιοχές, όπως τα νησιά μας.
Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 BLOCK 3, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο.

Το κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet περιλαμβάνει τους δικούς του αισθητήρες (ραντάρ, EOS, AIS) για αυτόνομες λειτουργίες ή / και σύνδεση με ένα ευρύτερο σύστημα C3I.

Μια συστοιχία περιλαμβάνει μία Κινητή Μονάδα Αισθητήρων, μία Κινητή Μονάδα Ελέγχου και δύο Κινητές Μονάδες πυραύλων με 4 βλήματα.

Η προμήθεια πυραύλων NSM, στην έκδοση εδάφους-επιφανείας, θα ενίσχυε τρομερά την δυνατότητα αποτροπής κινήσεων και ελιγμών του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο.

Μια νέα πιο εξελιγμένη χερσαία έκδοση των πυραύλων αυτών, σε συνεργασία με τις πυραυλακάτους Super Vita που διαθέτουν πυραύλους Exocet MM40 BlockII/III), θα έδινε την τρομερή δυνατότητα εγκλωβισμού των τουρκικών μονάδων επιφανείας μέσα στα αγκυροβόλια τους, απαγορεύοντας τους την έξοδο από αυτά, σε πιθανή περίοδο πολεμικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ