Ελληνοτουρκικά

“Λύσσαξαν” με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ οι Τούρκοι-Φοβούνται πραγματικά άλματα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Θέμα στην τουρκική εφημερίδα Sabah, έγινε άρθρο της ιστοσελίδας μας με τίτλο “Παίρνει «φωτιά» το Αιγαίο! Ελληνικά αντι-drone συστήματα κατά των τουρκικών UAV”,  (βλέπε στιγμιότυπο στο τέλος του άρθρου) προφανώς διότι ενοχλούνται πραγματικά  στρατιωτικοί κύκλοι, για την κινητοποίηση που λαμβάνουν πλέον, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην απειλή των τουρκικών UAV.

Πιο πολύ τους Τούρκους τους ενόχλησαν οι “πληροφορίες που αναφέρουν ότι με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έχει σχεδιαστεί η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις”, αφού όλο το σχέδιο τους στο Αιγαίο έχει “χτιστεί” στην δήθεν υπεροπλία τους στον τομέα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων παντός τύπου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν οι “ γείτονες” ότι “ ελληνική ανάλυση συμβουλεύει ποια τακτική που πρέπει να υιοθετήσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για να «εξαπατήσουν» τον τουρκικό στρατό, αποκάλυψε την “αδυναμία” της Ελλάδας.

Στην ανάλυση, που ασχολείται από την οπτική γωνία του «σχεδίου αναχαίτισης της Τουρκίας», αναφέρθηκε ότι το σημαντικότερο όπλο της Ελλάδας θα ήταν η «εξαπάτηση του εχθρού».

Στο άρθρο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο ελληνικός στρατός χρειάζεται επειγόντως να αναπτύξει οπλικά συστήματα που να παρέχουν ισχύ κρούσης μεγάλης εμβέλειας, για την αντιμετώπιση των τουρκικών UAV/SİHA”, αναφέρει η μεγάλη τουρκική εφημερίδα με φωτογραφία από άρθρο του pentapostagma.gr.

Η ειδική συνεδρίαση στο ελληνικό ΥΠΕΞ, η οποία έλαβε χώρα πριν την αλλαγή του χρόνου, ήταν η απαρχή αποδόμησης του δήθεν τουρκικού “υπερόπλου” σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό που “καίει” τα σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου, είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, όπως μας έδειξε και ο 44ήμερος πόλεμος στο Ναγκόρνο.  

Σε εύλογο μελλοντικό χρονικό διάστημα η χώρα μας θα είναι ικανή να στήνει “ ξόβεργες” στο Αιγαίο για να πιάνει “ τουρκικούς μπούφους” δηλαδή τουρκικά drone -UAV , αφού το πρώτο ελληνικό ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, εντοπίζει από μικρά drone ως εξοπλισμένα UAV με εμβέλεια 20 χλμ. θα τεθεί σε ισχύ.

Επίσης θα τεθεί σε ισχύ το πρώτο αντι-drone σύστημα με το όνομα  «Πανόπτης», που είναι το  πρώτο ελληνικό σύστημα εξουδετέρωσης drone, το οποίο βραβεύτηκε από το ΝΑΤΟ.

Δεύτερον καίριο σημείο είναι η ταχεία προμήθεια ορισμένων φορητών συστημάτων αντιμετωπίσεως drone, στην οποία  προέβει ο Ελληνικός Στρατός προκειμένου να αποκτηθεί μια πρώτη ικανότητα ανταποκρίσεως στις συγκεκριμένες απειλές και να αποκτηθεί εμπειρία στην χρησιμοποίησή τους.

Φυσικά και δεν φτάνουν τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, για αυτό και οφείλουμε να αγοράσουμε και άλλη παρτίδα, ενώ στο θέμα για πρώτη φορά θα πρέπει να εισέλθουν και τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, στα οποία θα ανατεθούν συγκεκριμένοι στόχοι για την δημιουργία τέτοιων όπλων κατά drone.

Τρίτον, και πολύ σημαντικό, είναι οι διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για την προμήθεια συστημάτων αντιμετώπισης και κατάρριψης drones και UAV.

Αυτές αφορούν κύρια σε δύο συστήματα: Τα Skylock και Skylord. Πρόκειται για συστήματα που έχουν ως στόχο την ηλεκτρονική εξουδετέρωση των εχθρικών drones και όχι την κατάρριψη τους.

Τέταρτον, είναι η ειλημμένη απόφαση για επιχειρησιακή αναγκαιότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με την προμήθεια, αλλά και την ανάπτυξη Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΣμηΕΑ), τόσο αεροσκαφών (Α/Φ)όσο και ελικοπτέρων (Ε/Π), με το όλο πρόγραμμα να έχει την έγκριση του ΣΑΓΕ.

Εδώ επαναλαμβάνουμε ξανά την τεράστια σημασία της σύμπραξης με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία ήδη δίνει καρπούς.

Το επόμενο στάδιο, ειδικά για όλους όσους “γκρινιάζουν” για κατασκευή κάποια στιγμή ελληνικών UCAV, (οι οποίοι καλώς “γκρινιάζουν”), αφού η πεμπτουσία της όλης προσπάθειας θα είναι η κατασκευή ελληνικού UCAV που θα αλλάξει τα δεδομένα στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αίγυπτος, παρουσίασε σχετικά πρόσφατα το UAV EJune-30 SW με πραγματικά σημαντικές δυνατότητες.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την Industrial Complex Engineering Robots σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Υπουργεία Στρατιωτικής Παραγωγής και τα ΗΑΕ.

Η χώρα μας μπορεί να κάνει μια άμεση συνεργασία, μέσω της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, είτε με Ισραήλ, είτε με Αίγυπτο, είτε με τα ΗΑΕ, για να δούμε πραγματικά σε εύλογο χρονικό διάστημα εξοπλισμένο με μικρούς πυραύλους, ελληνικό  μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ( να πετά στο Αιγαίο), το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα, να απειλήσουμε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος τα τουρκικά επιτεύγματα, με τα οποία το καθεστώς της Άγκυρας ασκεί την πολιτική του, ειδικά τα τελευταία χρόνια.  

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ