Ελληνοτουρκικά

Με Bayraktar TB2 θα εξοπλιστεί το ελικοπτεροφόρο ''TCG Anadolu''

Το σχέδιο της τοποθέτησης μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Bayraktar TB2 στο αποβατικό/ελικοπτεροφόρο ''TCG Anadolu'' αποκάλυψε ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας καθηγητής Δρ. Ismail Demir.

https://twitter.com/Defence_Turk/status/1367034153653465092

"Θα υπάρχουν UAV που θα προσγειώνονται / απογειώνονται στο πλοίο μας Ανατολία (αμφίβιο επίθετο πλοίο), όπως το TB2, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό, αλλά και άλλες εναέριες πλατφόρμες σταθερής πτέρυγας", τόνισε ο ίδιος.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε και για πρόσφατο άρθρο μας, με το οποίο αναφέραμε ότι “τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο στην περιοχή των ναυτικών επιχειρήσεων της ασκήσεως Γαλάζια Πατρίδα.

Θα πραγματοποιηθούν βολές επιφανείας και αντιαεροπορικής άμυνας και τα μη επανδρωμένα οχήματα υψηλής ταχύτητας θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι για την παροχή ενός πραγματικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος.
Το Τουρκικό Ναυτικό λειτουργεί ενεργά  τα μη επανδρωμένα συστήματα του τόσο σε ασκήσεις όσο και σε πραγματικές επιχειρήσεις".

Την περασμένη εβδομάδα, οι Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες παρέδωσαν δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ANKA στο Τουρκικό Ναυτικό. Το ANKA UCAV μπορεί να αναπτυχθεί στις γύρω θάλασσες για αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης της επιφάνειας.

Σε αυτήν την άσκηση, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ANKA και TB-2 έναντι των θαλάσσιων στόχων στο πλαίσιο του επιφανειακού πολέμου και της χρήσης τους σε συντονισμό με επανδρωμένες μονάδες.

Ο στόχος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, που ονομάζεται Simsek, θα προσομοιώσει εχθρικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της άσκησης κατά του εναέριου πολέμου.

Το Simsek είναι ένα σύστημα υψηλής ταχύτητας Target Drone που μπορεί να πετάξει με μέγιστη ταχύτητα 400 κόμβων σε υψόμετρο 10.000-15.000 ποδιών. Εκτοξεύεται από καταπέλτη και μπορεί να πετάξει για 45 λεπτά”.

Δεν φοβίζει όμως σε καμία περίπτωση, ούτε το μέγεθος, ούτε ο εξοπλισμός του TCG Anatolia την ελληνική πλευρά, αφού σίγουρα αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο για τα ελληνικά Rafale, τα οποία ως γνωστόν θα εξοπλιστούν με τρομερούς πυραύλους, οι οποίοι θα το εξουδετερώσουν.

Απλά γίνεται για μία ακόμη φορά ακόμα πιο κατανοητό, γιατί ακριβώς φωνασκούν οι Τούρκοι όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορώντας την Ελλάδα για εξοπλισμό των ελληνικών νησιών και μικρονήσων, και γιατί δεν αποδέχονται την ελληνική κυριαρχία σε μερικές δεκάδες από αυτά.

Το επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου δεν θα είναι σαν αυτό της Συρίας, της Λιβύης και του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου τα τουρκικά UAV δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ένα ενιαίο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, όπως αυτό που διαθέτει η χώρα μας, ούτε σε πεδίο μάχης που δεν διαθέτει ο αντίπαλος δυνατότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου με τη χρήση αντιμέτρων.

Με τη βοήθεια συμμαχικών κρατών όπως η Γαλλία και το Ισραήλ, αλλά και χάρη σε αυτόχθονες προσπάθειες, όπως το πρόγραμμα lotus, η Ελλάδα θα απαντήσει με "θόρυβο".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ