Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ανησυχούν οι Τούρκοι σε ενδεχόμενο σύγκρουσης στο Αιγαίο

Η Τουρκία εδώ και δύο μήνες έχει εντατικοποιήσει την άκρως επιθετική ρητορική της κατά της παρουσίας των ελληνικών δυνάμεων στα νησιά μας, ειδικά στο Καστελόριζο, όπως έδειξε και το πρόσφατο περιστατικό κατασκοπείας.

Δεν πρόκειται όμως για τουρκικά λεκτικά “πυροτεχνήματα”, αλλά για ένα τρομερά συγκροτημένο σχέδιο που θέλει να μεταβάλλει το καθεστώς πολλών νησιών του Αιγαίου, σε αυτό... νησιών υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς στη "Θάλασσα των νήσων" όπως ονομάζουν το Αιγαίο οι Τούρκοι.      

 

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι  

 

“Η κατάσταση ορισμένων νησιών στη "Θάλασσα των Νησιών" έχει παραβιαστεί, ενώ οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να δημοσιεύουν Navtex σχετικά με την παραβίαση του "στρατιωτικού" καθεστώτος των ελληνικών νησιών στη Θάλασσα των Νήσων(Αιγαίο).

Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις δημοσίευσαν την πρώτη Navtex στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, αναφέροντας την παραβίαση του "καθεστώτος στην Χίο", το οποίο καθορίστηκε στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923.

Από αυτήν την ημερομηνία, πολλές Navtex έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την παραβίαση της "μη στρατιωτικής" κατάστασής που αφορά 11 διαφορετικά νησιά.

''Το «μη στρατιωτικό» καθεστώς των προαναφερθέντων νησιών καθορίστηκε από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης έχουμε και την συνθήκη του Λονδίνου της 17/30 Μαΐου 1913 και της Αθήνας την 1/14 Νοεμβρίου 1913 σχετικά με την ελληνική κυριαρχία στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και ιδίως στη Λήμνο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και την Λαγούσα.

Η απόφαση που ελήφθη στη Διάσκεψη του Λονδίνου στις 13 Φεβρουαρίου 1914, κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση στις 13 Φεβρουαρίου 1914, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15 της Συνθήκης, ενώ επιβεβαιώθηκε με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρούσας Συνθήκης για τα νησιά που υπάγονται στην ιταλική κυριαρχία και αναφέρονται στο άρθρο 15.

Τα νησιά αυτά βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τις ασιατικές ακτές.

Άρθρο 13 - Προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση της ειρήνης, η Ελληνική Κυβέρνηση υποχρεούται να τηρεί τα ακόλουθα μέτρα στη Νήσο Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ικαρία.

Πρώτον: Δεν θα κατασκευαστεί ναυτική βάση και οχυρώσεις σε αυτά τα νησιά.

Δεύτερον: Απαγορεύεται στα ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη να πετούν πάνω από αυτά τα εδάφη τόσο κοντά στις ακτές της Ανατολίας.  

Τρίτον: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα προαναφερθέντα νησιά θα είναι ανάλογες με την δύναμη των πολιτών που ζουν σε αυτά τα νησιά και θα είναι ανάλογες με τον αριθμό των χωροφυλάκων και των αστυνομικών στις περιοχές αυτές”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος μεταξύ άλλων.

Το σχέδιο της Άγκυρας με τον “εποικισμό” των νησιών μας τώρα με μετανάστες και από την μακρινή πολύπαθη Σομαλία, δεν είναι τυχαίο και δεν αποτελεί ένα πλάνο της στιγμής.

Σκοπός των Τούρκων είναι με διάφορα νομικά τερτίπια και συνθήκες, σε συνδυασμό με μια νέα μεγάλη ροή μεταναστών προς τα νησιά μας, να αλλάξουν τη σημερινή δημογραφική δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι θέλουν αφού πείσουν ΝΑΤΟ-ΕΕ και δύση, να αναλάβουν αυτοί τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας μέχρι να πετύχουν τον σκοπό τους.

Εδώ ο στόχος είναι να “πειστεί” η Ελλάδα από δυτικά κέντρα εξουσίας ότι είναι προς το συμφέρον της να μην τοποθετήσει  πυραυλικά συστήματα αλλά και να αποσύρουμε δυνάμεις από τα νησιά του Αιγαίου.

Κύριος στόχος είναι μια μελλοντική τουρκική “ειρηνευτική επιχείρηση” τύπου Κύπρου σε μέρη που ίσως οι Έλληνες μετά από πολλά χρόνια να μην είναι στην σημερινή δημογραφική κατάσταση.    

Η ελληνική πολιτεία έχει μία και μόνο αποστολή σε όλα αυτά, την απόκρουση νέου κύματος μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, και την προσβολή όλων των τουρκικών αιτιάσεων στα διεθνή φόρα και οργανισμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=MPz7_1hVT3k

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ