Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσος αναλυτής προς Τουρκία: ''Δεν σας παίρνει να τα βάλετε με τον Ελληνικό Στρατό''

Οι φυσικοί πόροι της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να προκαλέσουν πόλεμο εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αναφέρει Ρώσος αμυντικός αναλυτής και δημοσιογράφος.

Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρος σύμφωνα βρίσκονται ένα βήμα πριν την σύγκρουση, αυτή τη φορά για τον έλεγχο των υπεράκτιων πλούσιων σε υδρογονάνθρακες θαλασσίων περιοχών, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη θέση των Βρυξελλών, εκτιμούν ρωσικές πηγες.

Η Άγκυρα ακολουθεί ανοιχτά μια ρεβιζιονιστική εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Προσάρτησε την βόρεια Συρία, ενώ εισέβαλε και στη Λιβύη, στην οποία ο Πρόεδρος Ερντογάν θέλει να υφαρπάξει τα κοιτάσματα.

Αυτή η στάση προκάλεσε την εχθρότητα όλων των χωρών στην περιοχή, ενώ στην κρίση ''μπήκε'' και η Γαλλία, μια από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες χώρες του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος ειδικός τονίζει ότι: ''το πρόβλημα είναι ότι η Άγκυρα θεωρεί κάποια θαλάσσια οικόπεδα και εδάφη που αναγνωρίζονται επίσημα από τον ΟΗΕ ότι ανήκουν σε Ελλάδα και Κύπρο ως «δικά της».

Η ετοιμότητα των Τούρκων να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των Ελλήνων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ ο στόλος τους βρίσκεται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, δεκάδες ΤΟΜΑ, θωρακισμένα και άλλα οχήματα στέλνονται στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

 Η Αθήνα, από την πλευρά των συνόρων, μετέφερε πάνω από 1.000 άρματα μάχης.

 Άγκυρα και Αθήνα διαθέτουν οπλοστάσιο περίπου παρόμοιας συγκρίσιμης ποιότητας. Οι Τούρκοι έχουν αριθμητική υπεροχή στο έμψυχο προσωπικό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τουρκικός στρατός έχει διασκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Α. Στο ευρωπαϊκό τμήμα και τα Στενά, 

Β. Στα σύνορα αλλά εντός του συριακού εδάφους και το Ιράκ, 

Γ. Στα σύνορα με τη Γεωργία και την Αρμενία, 

Δ. Στο Αιγαίο Πέλαγος αλλά και στην μη αναγνωρισμένη δημοκρατία της βόρειας Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι φέρονται να έχουν αποκτήσει μια φαινομενική και σχετική πολεμική εμπειρία μάχης στις πρόσφατες επιχειρήσεις τους σε κάποιες περιοχές, αλλά αυτή αποκτήθηκε σε πολεμικές συγκρούσεις με πολιτοφυλακές και αντάρτες, δεν είναι το ίδιο όμως σε ότι αφορά μια πιθανή σύγκρουση με τακτικές και άκρως εκπαιδευμένες δυνάμεις όπως είναι οι ελληνικές, οι οποίες έχουν μεγάλο κίνητρο  και  μακρά ιστορική μνήμη.

Την ίδια στιγμή  ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν αρέσκονται στα παιχνίδια και στην πραγματικά εξαιρετικά επεκτατική δραστηριότητα του Προέδρου Ερντογάν, ενώ οι ρεβανσιστικές του προθέσεις δηλώνονται  επίσημα ενώπιον της τουρκικής κοινωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι διατρέχει τον κίνδυνο να της επιβληθούν κυρώσεις που θα στοχεύουν  σε συγκεκριμένα άτομα, ενώ  θα περιπλέξουν και την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην περιοχή.

 Μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης κοιτασμάτων φυσικού αερίου 320 δισεκατομμυρίων μέτρων  στη Μαύρη Θάλασσα, τα πράγματα αλλάζουν και στην Α.Μεσόγειο για τον Ερντογάν σε σχέση με την Δύση.

Εάν δεν λειτουργήσει  όμως τίποτα από όλα αυτά, τότε πιθανότατα το ΝΑΤΟ να στηρίξει σθεναρά την Ελλάδα σε περίπτωση "πλήρους στρατιωτικής αντιπαράθεσης" με την Τουρκία, καθώς  η ΕΕ δεν επιθυμεί  επουδενί την αναβίωση της "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας-2" στη γειτονιά της”, κατέληξε ο ίδιος.

Με λίγα λόγια και απλά ότι και να λέει ο Ερντογάν, η σθεναρή στάση της Ελλάδος θα αναγκάσει τελικά ΝΑΤΟ και ΕΕ να παρέμβουν για να τον σταματήσουν, για τα δικά τους πρωτίστως σχέδια που δεν περιλαμβάνουν αυτοκρατορίες οθωμανικού τύπου εν έτει 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=epDzZnw3tA4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ