Σε μια περίοδο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να στηρίξει τις ελληνικές οικογένειες, ο ΟΗΕ φαίνεται πως δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την δημογραφική κατάσταση και την σεξουαλική υγεία γειτονικών χωρών όπως η Αλβανία!
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Διεθνής οργανισμός κινείται στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης με 4,5 εκατομμύρια δολάρια προγραμμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των Αλβανών, την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στην Αλβανική κοινωνία.
Πιο συγκεκριμένα ο ΟΗΕ σκοπεύει να δώσει 2 εκατομμύρια δολάρια για την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των Αλβανών, 1 εκατομμύριο δολάρια για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών, 1 εκατομμύριο δολάρια για την δυναμική του πληθυσμού.
Χαρακτηριστικά το έγγραφο του ΟΗΕ που αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Αλβανία είναι μια χώρα μεσαίου εισοδήματος στην πορεία της προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, με ποσοστό φτώχειας 23,4 % το 2018. Η επιδημία του COVID-19 και οι συναφείς κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις κινδυνεύουν να επιδεινώσουν τη φτώχεια ενώ η χώρα παραμένει εκτεθειμένη σε σεισμούς, πλημμύρες και αντιμετωπίζει τις ολοένα και πιο σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Το νέο πρόγραμμα χώρας θα αλλάξει τη ζωή των γυναικών, των ηλικιωμένων και νέων (ηλικίας 10-24 ετών), ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους και νέους βασικούς πληθυσμούς που κινδυνεύουν από τον ιό HIV και το AIDS, ενδυναμώνοντάς τους να ζουν χωρίς βία και να ενημερώνονται για τις αναπαραγωγικές επιλογές και αποφάσεις ζωής. Πιο συγκεκριμένα, δεσμεύεται να αυξήσει το ποσοστό επικράτησης αντισύλληψης για σύγχρονες μεθόδους σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 15-49 ετών από το σημερινό 4 % έως 11 %. Δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες και τα κορίτσια να ασκούν τα δικαιώματά τους και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το σώμα τους και τη ζωή τους, βελτιώνοντάς το σύστημα υγείας και την ανταπόκριση στις ανάγκες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας γυναικών και νέων. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε εθνικό και υποεθνικό επίπεδο.»
Το θέμα είναι πως τα Τίρανα καλά κάνουν και προφανώς έχουν κινηθεί στην κατεύθυνση αναζήτησης πόρων για ένα τέτοιο θέμα η Ελλάδα τι κάνει για τον δικό της πληθυσμό;
Δεν θα έπρεπε άραγε οι ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν κάτι για το δημογραφικό που ήδη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, άσχετα αν δεν ασχολείται κανένας ουσιαστικά με αυτό;
Σε λίγα χρόνια σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας διαΝΕΟσις (που έχουν δημοσιευτεί σε έρευνα του 2016), ο πληθυσμός της χώρας μας, από τα 10,7 εκατομμύρια που είναι σήμερα, το 2050 θα μειωθεί στα 10 εκατομμύρια σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο ή ακόμη και στα 8,3 εκατομμύρια σύμφωνα με το απαισιόδοξο. Η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από περίπου 800 χιλιάδες μέχρι 2,5 εκατομμύρια άτομα, ενώ η διάμεση ηλικία, που ήταν 26 έτη το 1951 – και 44 έτη στη διάρκεια της έρευνας – αναμένεται να αυξηθεί κατά 5 έως 8 έτη.
Αντίστοιχα η Τουρκία σε λίγα χρόνια θα είναι 100 εκατομμύρια από 85 που είναι τώρα, εκ των οποίων μάλιστα συντριπτικό ποσοστό είναι νέοι κάτω των 30 ετών…