Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Στρατιωτικές πηγές: ''Από το 1987 είχε να γίνει τέτοια κινητοποίηση των ΕΔ''

Μπορεί η ηγεσία και τα στελέχη των ΕΔ να βρίσκονται σε ετοιμότητα, με τον επικεφαλής Στρατηγό Φλώρο να πείθει μέχρι τώρα με τις ικανότητές του, την ίδια στιγμή όμως, η το Μ. Μαξίμου διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα. 

Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει απαντήσεις για το τι πραγματικά έλαβε χώρα στο Βερολίνο, με Άγκυρα και γερμανικά δημοσιεύματα να ''καρφώνουν'' την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για μυστικές διαπραγματεύσεις.     

Πάντως η εμπιστοσύνη μας στις ΕΔ είναι δεδομένη! 

Από το 1987 είχε να γίνει τέτοια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
''Από το 1987 είχε να γίνει τέτοια μαζική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ούτε στα Ίμια δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο''.

Με αυτά τα λόγια αποτιμούν ανώτατες στρατιωτικές πηγές την ταχύτατη και αποτελεσματική αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων αμέσως μετά την τουρκική Navtex την περασμένη εβδομάδα για έρευνες του Oruc Reis.

Oι ίδιες πηγές τονισαν ότι ο Ελληνικός Στόλος αναπτύχθηκε ταχύτατα σε 4-5 ώρες και ήταν εκεί που έπρεπε για να αποτρέψει κάθε απειλή.

Χαρακτηρίζουν δε την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων, «ένα πολύ καλό τεστ» για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τη διαχείριση παρόμοιων κρίσεων.''

Τα νέα ''όπλα'' του Πολεμικού Ναυτικού   

Η παράδοση της πυραυλακάτου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στη δύναμη Ταχέων Σκαφών και η ένταξη τους επόμενους μήνες στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού και του ΒΛΑΧΑΚΟΥ-της 7ης πυραυλακάτου SUPER VITA- ελπίζουν στο Γενικό Επιτελείο ότι θα αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας εποχής για τον Ελληνικό Στόλο.

Ο ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ εντάσσεται σήμερα και επίσημα στο οπλοστάσιο του Στόλου με την τελετή ονοματοδοσίας στη ''φωλιά'' της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών στην Αμφιάλη ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ΒΛΑΧΑΚΟΣ βγαίνει από το υπόστεγο του ναυπηγείου της Ελευσίνας και πέφτει στη θάλασσα για να ξεκινήσει εν πλω δοκιμές από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Οι μικροί «αστακοί» με τους φονικούς EXOCET Block III εμβέλειας 180 χιλιομέτρων δίνουν επιπλέον ισχύ στο Στόλο για να αντιμετωπίσει την επόμενη πρόκληση στο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περασμένη εβδομάδα βγήκαν στο Αιγαίο μαζί τα πλοία κρούσης και τα δύο βοηθητικά ΗΡΑΚΛΗΣ και ΑΤΛΑΣ Ι φορτωμένα με καύσιμα και πυρομαχικά. Είναι τα πλοία που δώρισε στο Στόλο η οικογένεια Λασκαρίδη και πήραν ήδη το ''βάπτισμα του πυρός'' στην τεράστια κινητοποίηση του Στόλου απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα.

Το Πολεμικό Ναυτικό-πληρώματα και ηγεσία- έδωσε κρίσιμες εξετάσεις και κατάφερε όχι απλά να περάσει με επιτυχία τον κάβο της Τουρκικής πρόκλησης αλλά έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι παρά τα προβλήματα αποτελεί τον θεματοφύλακα των Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στη θάλασσα από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο,την Κρήτη και το Ιόνιο.

Πλήρως φορτωμένα με όπλα τα μαχητικά μας 

Την ίδια ώρα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα πέραν της συνηθισμένης βρίσκεται και η Πολεμική Αεροπορία καθώς από την ημέρα που εκδόθηκε η τουρκική Navtex όπως αναφέρουν πηγές, αρκετά μαχητικά μας αεροσκάφη έχουν φορτώσει τον πλήρη οπλισμό τους.
 

«Έτοιμη για πόλεμο, η Τουρκία»
  


Αυτός είναι ο τίτλος άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Uzay Bulut, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute και περιγράφει τα σχέδια του Recep Tayyip Erdogan αλλά και την πρόθεση του να βάλει υπό την τουρκική ομπρέλα ελληνικά νησιά. 

«Η επιθυμία της Τουρκίας να εισβάλει στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς μυστικό. Από το 2018 τουλάχιστον, τόσο η τουρκική κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ανοιχτά να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αν συνέβαινε μια τέτοια επίθεση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα;» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο. 


 
Η Ελλάδα, βασικός στόχος της Τουρκίας 

 

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εμπλέκεται σε αρκετές διεθνείς στρατιωτικές συγκρούσεις, τόσο εναντίον των γειτόνων της όπως η Ελλάδα, η Αρμενία, το Ιράκ, η Συρία και η Κύπρος, όσο και εναντίον άλλων εθνών όπως η Λιβύη και η Υεμένη.
 
«Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας αποσταθεροποιεί όλο και περισσότερο όχι μόνο πολλά έθνη, αλλά και την περιοχή. Επιπλέον, το καθεστώς Erdogan στοχεύει στρατιωτικά τη Συρία και το Ιράκ, στέλνοντας τους Σύρους μισθοφόρους του στη Λιβύη για να καταλάβει το Λιβυκό πετρέλαιο και συνεχίζει, όπως συνήθως, να παρενοχλεί την Ελλάδα» αναφέρεται στο άρθρο.
 
«Ένας από τους βασικούς στόχους της Τουρκίας φαίνεται να είναι η Ελλάδα» επισημαίνεται σε άλλο σημείο του άρθρου όπου γίνεται αναφορά στην παρουσία του Oruc Reis στο Αιγαίο. 


Σε αυτό το σημείο επικαλείται δημοσίευμα της Καθημερινής, όπου αναφέρεται: «Υπήρξαν ανησυχίες για πιθανή τουρκική επέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια συμφωνία για την οριοθέτηση μιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που επί του παρόντος συζητείται μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών».
 
Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, «η πορεία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε στις αρχές Ιουλίου, αμέσως μόλις η χώρας μετέτρεψε την Αγία Σοφία, που κάποτε ήταν ο πιο σημαντικός ελληνικός καθεδρικός ναός, σε τζαμί.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, συνέδεσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας με μια υπόσχεση για "απελευθέρωση του τζαμιού Αλ Άκσα" στην Ιερουσαλήμ». 


Στις 21 Ιουλίου, οι εντάσσεις κλιμακώθηκαν ξανά μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι σχεδιάζει να συνδέσει σεισμικές έρευνες σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε μια θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ