Τεχνολογία

NASA: Ξανά σε λειτουργία το ελικοπτεράκι Ingenuity πραγματοποίησε τη 18η πτήση του στον Άρη

Το ρομποτικό μικρό ελικόπτερο Ingenuity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) – το πρώτο που έχει πετάξει σε άλλον κόσμο – συνεχίζει ακάθεκτο, μετά το προσωρινό τεχνικό πρόβλημα που το είχε καθηλώσει στο έδαφος του Άρη για περίπου δύο εβδομάδες, και μόλις πραγματοποίησε την 18η πτήση του.

Η πτήση του  Ingenuity

Όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στη Νότια Καλιφόρνια, το Ingenuity πέταξε αυτή τη φορά σε απόσταση 230 μέτρων με ταχύτητα 9 χιλιομέτρων την ώρα, προσθέτοντας άλλα 124,3 δευτερόλεπτα στον συνολικό χρόνο πτήσης του στον γειτονικό πλανήτη, ο οποίος έχει πλέον φτάσει σχεδόν τα 33 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η NASA ενημερώνει μέσω Twitter για όσα συμβαίνουν στον Άρη

Το βάρους 1,8 κιλών drone είχε φτάσει στον Άρη μαζί με το ρόβερ Perseverance φέτος τον Φεβρουάριο και έκτοτε η απόδοση του έχει εντυπωσιάσει τους επιστήμονες και μηχανικούς της NASA, μεταξύ των οποίων κομβικό ρόλο παίζει ο Ελληνοαμερικανός Τέντι (Θεόδωρος) Τζανέτος.

Στις 5 Δεκεμβρίου είχε χαθεί η ραδιοεπικοινωνία μεταξύ του Ingenuity και του Perseverance, με συνέπεια το πρώτο να παραμείνει ακίνητο έως αυτή την εβδομάδα, οπότε πέταξε ξανά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι έχουν πάρει «φόρα» και δεν σταματιούνται! Ρωσικές μονάδες οδεύουν προς την κεντρική Ουκρανία για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου (Χάρτες)

Η κεντροανατολική περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας απειλείται περισσότερο από ποτέ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αλήθεια για την Ουκρανία- Οι Ρώσοι με εντολή Πούτιν εξοντώνουν περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα δάση του Κούρσκ

Ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις δηλώσεις του Β.Ζελένσκι περί μη περικύκλωσης χιλιάδων Ουκρανών, κάτι που φυσικά δεν...