Η ιδέα του τότε αρχιμηχανικού του υπερηχητικού προγράμματος των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε την προσοχή των Κινέζων επιστημόνων, γιατί θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη αεροσκαφών και κινητήρων αυτού του τύπου.
Μια ομάδα ερευνητές από το πανεπιστήμιο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής του πανεπιστημίου Nanjing ανέπτυξαν και έκαναν δοκιμές σε έναν κινητήρα υπερηχητικού αεροσκάφους, βασισμένοι σε ένα σχέδιο 2 δεκαετιών πριν του Μινγκ Χαν Τανγκ, τότε επικεφαλής μηχανικού του υπερηχητικού προγράμματος της NASA.
Σε αντίθεση με οποιοδήποτε υπερηχητικό αεροσκάφος που ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος, η προώθηση του X-plane – αναπτύχθηκε στα τέλη του 1990 από τον Τανγκ – βασίζεται σε δύο ξεχωριστές μηχανές στις πλευρές του αεροσκάφους.
Οι δύο κινητήρες θα μπορούν να λειτουργούν σε χαμηλές ταχύτητες και να μπαίνουν σε κατάστασης υψηλής ταχύτητας όταν το αεροσκάφος θα επιταχύνει σε 5 φορές την ταχύτητα του ήχου ή ακόμα περισσότερο.
Οι αεροδυναμικές των μηχανών ήταν επίσης πολύ εξελιγμένες, ώστε μερικά βασικά σημεία απομένουν ακόμα να διευκρινιστούν.
Για παράδειγμα, δεν είναι γνωστό ακόμα στα σίγουρα εάν οι μηχανές θα μπορούσαν να εκκινήσουν αφού μπουν σε υπερηχητική ταχύτητα.
Στο τέλος, το πρόγραμμα Boeing Manta X-47C που είχε σκοπό να δοκιμάσει την εφεύρεση του Τανγκ ακυρώθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 2000, λόγω τεχνικών περιπλοκών και του υψηλού κόστους.
Ωστόσο, η ιδέα του αρχιμηχανικού τράβηξε την προσοχή των Κινέζων επιστημόνων, γιατί σύμφωνα με τους ίδιους, θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη υπερηχητικών αεροσκαφών και κινητήρων.
Το 2011, το σχέδιο έπαψε να είναι απόρρητο, επιτρέποντας έτσι στους ερευνητές του πανιπιστημίου Naking να φτιάξουν ένα πρωτότυπο βασισμένο στην ιδέα του Τανγκ και να το θέσουν σε δοκιμές σε αεροσήραγγα.
Έτσι οι επιστήμονες από την Κίνα, με επικεφαλής τον Ταν Χουιτζούν που έχει πάρει το πρώτο κρατικό βραβείο για τη συνεισφορά του στο κινεζικό υπερηχητικό πρόγραμμα – διαπίστωσαν ότι οι μηχανές μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως και είχε προβλέψει ο σχεδιαστής τους.