Τεχνολογία

Σας έλειψε; Το Facebook παρακολουθεί ακόμη και τις κινήσεις του ποντικιού του υπολογιστή σας

Ούτε η ίδια η διαχειρίστρια εταιρεία δεν δύναται να εξασφαλίσει πως κατά την 6ωρη καθολική διακοπή λειτουργίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και WhatsApp σε όλο τον κόσμο, δεν υπήρξε μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων ή άλλων στοιχείων.

Και στην κολοσσιαία ηλεκτρονική αποθήκη των εν λόγω social Media βρίσκονται στοιβαγμένα όλα μας τα...χούγια!

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία Facebook, η οποία κατέχει τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagram και το WhatsApp messenger, η εταιρεία παρακολουθεί πλήρως τις ενέργειες των χρηστών, τις συσκευές τους και συλλέγει πολλά δεδομένα.

Για παράδειγμα, η εταιρεία λαμβάνει δεδομένα από τις συσκευές των χρηστών σχετικά με την έκδοση υλικού και λογισμικού, το επίπεδο μπαταρίας, την ισχύ του σήματος, την ποσότητα της διαθέσιμης μνήμης, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, τα ονόματα και τους τύπους εφαρμογών και αρχείων.

Ακόμη και οι κινήσεις του ποντικιού παρακολουθούνται: Το Facebook λέει ότι υποτίθεται ότι χρειάζεται για να διακρίνει τα bots από τους ανθρώπους.

Τα κοινωνικά δίκτυα συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα αναγνωριστικά συσκευών, παιχνιδιών, εφαρμογών και λογαριασμών χρηστών, σχετικά με σήματα Bluetooth, σημεία πρόσβασης Wi-Fi και άλλα.

Εάν ο χρήστης το επιτρέψει, η εταιρεία θα συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του (GPS) και θα αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα. Το Facebook μπορεί να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας μέσω των εφαρμογών του (συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του Messenger), ζητώντας δεδομένα τοποθεσίας και καταγράφοντας όπου ο χρήστης συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για την προβολή διαφημίσεων με στόχευση τοποθεσίας και για να καθορίσουν πότε συγκεκριμένα άτομα επισκέπτονται καταστήματα, ως μέρος της προσπάθειας σύνδεσης των εμφανίσεων ψηφιακών διαφημίσεων με αγορές εκτός σύνδεσης. Και η απενεργοποίηση της στόχευσης διαφημίσεων βάσει τοποθεσίας στο Facebook είναι απίστευτα δύσκολη.

Το Facebook ενδιαφέρεται επίσης για το όνομα του φορέα εκμετάλλευσης ή του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, τη γλώσσα, τη ζώνη ώρας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τη διεύθυνση IP, την ταχύτητα σύνδεσης, τις πληροφορίες σχετικά με άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά ή περιλαμβάνονται στο δίκτυο. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, όλα αυτά γίνονται μόνο για να διευκολύνουν τη μεταφορά δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη.

Το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης συσσωρεύεται, συλλέγονται πληροφορίες για συναλλαγές στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, ακόμη και αν όλα αυτά έγιναν χωρίς τη συμμετοχή του Facebook, σχετικά με τα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή και πόσο συχνά παίζονται.

Όλα αυτά, η ίδια η εταιρεία Facebook τα αποκαλύπτει ανοιχτά στην " Πολιτική Χρήσης Δεδομένων"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...