Μετά τον χωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα ταξίδια στα νησιά, στην εστίαση και στη διασκέδαση, έρχεται στο φως μια πρόταση που διχάζει περισσότερο και αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας, πρότεινε μία σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα, τονίζοντας πως για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «θα πρέπει ίσως να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους».
Ο κ. Τούντας εκτίμησε ότι «πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα στους χώρους εργασίας. Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους».
Πρότεινε, επίσης, να γίνουν περισσότερες στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που αντιστέκονται περισσότερο και εκεί να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης» είπε χαρακτηριστικά.
«Αν δεν βάλουμε την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών μέσα στην εμβολιαστική πολιτική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 70% στο σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιπες μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον κατά 90%, κάτι το οποίο, καταλαβαίνετε, είναι ανέφικτο από τη στιγμή που έχουμε δυστυχώς αυτό το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου» δήλωσε ο Τούντας.
Με αυτές τις προτάσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εξοργίσουν τον κόσμο, ακόμη και εκείνους που ούτε αρνητές είναι, ούτε πολέμιοι του εμβολιασμού! Το μόνο που δεν έχουν προτείνει, ακόμη τουλάχιστον, είναι να μας μαρκάρουν όπως τα μοσχάρια!