Globalization
Updated at:

Τουρκική κορβέτα πλέοντας προς την Ιαπωνία έφτασε στη Μαλαισία μεταφέροντας το όραμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Άπω Ανατολή

Μπορεί ο Ερντογάν να μην θέλει αυτή τη στιγμή ένταση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει αφήσει κατα μέρους τα νεοοθωμανικά του όνειρα και την προβολή προς τα έξω μιας ισχυρής Τουρκίας της οποίας η απήχηση φτάνει ακόμα και μέχρι τον Ειρηνικό. Ναι σωστά τον Ειρηνικό Ωκεανό. Προς τούτο έχει ξεκινήσει και πλέει με προορισμό την Ιαπωνία, μια κορβέτα του τουρκικού στόλου. Η TCG KINALIADA απέπλευσε εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες και κάτι για την Άπω Ανατολή.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: Με αφορμή την «100η επέτειο των σχέσεων Τουρκίας-Ιαπωνίας» και την «134η επέτειο της κρουαζιέρας της φρεγάτας στην Ιαπωνία Ertuğrul», η κορβέτα μας TCG KINALIADA ξεκίνησε την κρουαζιέρα στην Ιαπωνία. Πριν από την τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης Φώκαιας, το προσωπικό μας στο πλοίο αποχαιρέτησε τις οικογένειές τους. Το ταξίδι του πλοίου μας, που ξεκίνησε με στόχο την αύξηση της απήχησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, την προώθηση των εθνικών πλατφορμών και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τις χώρες που θα επισκεφτούμε, θα διαρκέσει τεσσεράμισι μήνες. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί για 134 ημέρες και απόσταση περίπου 27 χιλιάδων ναυτικών μιλίων το ταξίδι θα καλύπτει Σαουδική Αραβία, Τζιμπουτί, Σομαλία, Μαλδίβες, Μπαγκλαντές, Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Ινδία, Ομάν, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πακιστάν και Ιορδανία. θα πραγματοποιηθούν συνολικά 24 επισκέψεις σε λιμάνια σε 20 χώρες. Ευχόμαστε επιτυχία στους ήρωες στρατιώτες μας που ξεκίνησαν για αυτή τη σημαντική αποστολή».

Σε μια ξεκάθαρη επίδειξη σημαίας και φυσικά ισχύος η τουρκική κορβέτα έφτασε σήμερα στη Μαλαισία και συγκεκριμένα στο Κλανγκ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης Αμφιβίων Αντιναύαρχος Serhat Sözbir και ο Διοικητής του πλοίου TCG KINALIADA, Αντισυνταγματάρχης Serkan Doğan πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στον Πρέσβη της Κουάλα Λουμπούρ Εμίρ Salim Yüksel.

Πριν την Μαλαισία και συνεχίζοντας τον πλού της για την Ιαπωνία η τουρκική κορβέτα επισκέφτηκε το λιμάνι Chittagong στο Μπαγκλαντές μεταξύ 7-9 Μαΐου 2024. Στο Μπαγκλαντές μάλιστα οι τοπικές Αρχές έδειξαν ενδιαφέρον για μια πιθανή παραγγελία τουρκικών κορβετών

Η Τουρκική κορβέτα μέχρι στιγμής έχει περάσει και από λιμάνια των Μαλδίβων, της Σομαλίας, του Τζιμπουτί και της Σαουδικής Αραβίας στις 13-15 Απριλίου.

Αξίζει να επισημανθεί πως την στιγμή που η Διεθνής κοινότητα έχει στείλει ένα σημαντικό αριθμό πλοίων στον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά, η Τουρκία δεν έχει δείξει πρόθεση συνδρομής στην όλη προσπάθεια ενώ παράλληλα η αποστολη της κορβέτας στη Ιαπωνία εκτιμάται ως κίνηση της Άγκυρας να αναθερμάνει τις σχέσεις της με μία από τις χώρες που έχουν υπογράψει τόσο την Συνθήκη της Λωζάννης όσο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR