World
Updated at:

Χιλιάδες Τούρκοι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ διαμαρτύρονται για την Παλαιστίνη

Νεώτερη ενημέρωση

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χρακτήρισε κατακτητή το Ισραήλ, σε μία ρητορική που αντιβαίνει απόλυτα τις θέσεις της Δύσης.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργάνωσε σήμερα το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν θέλησε με τον τρόπο του να φιλοτεχνήσει ένα ηγετικό προφίλ για τον μουσουλμανικό κόσμο. 

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ είναι κατακτητής της Παλαιστίνης» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Βάλοντας δε κατά της Δύσης τόνισε τα εξής: «Αυτή ευθύνεται για τις θηριωδίες στη Γάζα. Οι βαρβαρότητες αποτελούν αντίκτυπο των ενεργειών της Δύσης». 

«Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να κηρύξετε κατάπαυση του πυρός;» συνέχισε δε με ερώτηση προς τη Δύση. 

«Το Ισραήλ έχει ενοχληθεί γι'αυτά που λέμε για τη Χαμάς. Δεν οφείλουμε όμως τίποτα στο Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Ερντογάν. 

«Η διεθνής κοινότητα στέκεται τυφλή και κουφή μπροστά στα όσα γίνονται και παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ακόμη.

Αρχικό κείμενο

Το "Μεγάλο Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη", που διοργανώνεται από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη και να καταδικάσει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο τους Τούρκους να συμμετάσχουν σε μια «Μεγάλη Παλαιστίνη» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο παροπλισμένο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Κάλεσε το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα» και να τερματίσει τις αδιάκριτες επιθέσεις του στη Γάζα μετά την εντατικοποίηση των πλήξεων στο παλαιστινιακό έδαφος από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα εντάθηκαν χθες το βράδυ και στόχευσαν ξανά γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες και επιδείνωσαν τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση», είπε ο Ερντογάν στο X, πρώην Twitter.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα και να τερματίσει τις επιθέσεις του».



Σε απάντηση στο συλλαλητήριο, η Κωνσταντινούπολη κατέστησε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες προσβάσιμες για την ημέρα. Για την εκδήλωση έχει κινητοποιηθεί προσωπικό ασφαλείας 5.000 ατόμων στο χώρο του συλλαλητηρίου. Η πόλη έχει οργανώσει δρομολόγια λεωφορείων και από τις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης προς τον τόπο του συλλαλητηρίου. Δώδεκα σημεία εισόδου παρέχουν πρόσβαση στο συλλαλητήριο.

CONTINUE READING


Για όσους φθάνουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρέχονται υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο από το σταθμό του μετρό DTM-Istanbul Fair Center. Έχει δημιουργηθεί ένας διάδρομος πεζοπορίας από το σταθμό Marmaray Yesilkoy για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στο ράλι.

Το "Μεγάλο Συλλαλητήριο της Παλαιστίνης" αντανακλά τη συνεχή αλληλεγγύη της Τουρκίας προς την Παλαιστίνη εν μέσω αυξημένων περιφερειακών εντάσεων. Αυτή η συγκέντρωση πολιτικών ηγετών υψηλού προφίλ υπογραμμίζει τη στάση της Τουρκίας ενάντια στις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τονίζει την υποστήριξη του έθνους στην παλαιστινιακή υπόθεση.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR