βομβαρδισμοί στην Γάζα και υπόγειο δίκτυο της Χαμάς
Armed Conflicts
Updated at:

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα το υπόγειο δίκτυο τούνελ της Χαμάς κάτω από την Γάζα-Αυξάνονται λεπτό προς λεπτό οι νεκροί (Βίντεο)

Σε νέες αναφορές των τελευταίων ωρών από την Μέση Ανατολή, το BBC μεταδίδει πως ο ισραηλινός στρατός αυτήν την στιγμή στοχεύει και σφυροκοπά την Γάζα σε «υπόγειο» επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ονόματι Jonathan Conricus αποκάλυψε νέα δεδομένα σήμερα το πρωί για την σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

CONTINUE READING

Όσο οι ισραηλινές εναέριες επιδρομές συνεχίζουν κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο εκπρόσωπος του στρατού της Ιερουσαλήμ δήλωσε πως τα ισραηλινά τζετ στοχεύουν παράλληλα ένα υπόγειο δίκτυο στην παλαιστινιακή περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίκτυο αυτό χτίστηκε και χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους στρατιώτες της παραστρατιωτικής οργάνωσης Χαμάς της Παλαιστίνης, οπότε για αυτό και αποτέλεσε στόχο προτεραιότητα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

«Αυτό που έκανε η Χαμάς τα τελευταία 20 χρόνια αφότου απέκτησε τον έλεγχο της Γάζας είναι να χτίσει ένα δίκτυο υπόγειων τούνελ από την πόλη της Γάζας και κάτω από αυτήν μέχρι τις πόλεις Χαν Γιουνίς και Ράφα» εξήγησε συγκεκριμένα.

Ο Conricus τόνισε πως η Λωρίδα της Γάζας χωρίζεται με μία νοητή γραμμή σε δύο επιμέρους επίπεδα: ένα είναι το επίγειο επίπεδο το οποίο χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής και το δεύτερο είναι ένα υπόγειο επίπεδο το οποίο χρησιμοποιεί η οργάνωση της Χαμάς.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε αυτήν την στιγμή είναι να πλήξουμε αυτό το δεύτερο επίπεδο που έχτισε η Χαμάς τις τελευταίες δύο δεκαετίες» πρόσθεσε.

«Να ξεκαθαρίσω πως δεν πρόκειται για καταφύγια τα οποία παρέχονται για τους πολίτες της Γάζας όταν το Ισραήλ βομβαρδίζει την περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό το υπόγειο δίκτυο της Χαμάς, έχει καθαρά στρατιωτικό ρόλο» έκλεισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

CONTINUE READING

Δίκτυο Μήκους Δεκάδων Χιλιομέτρων

Η πόλη Χαν Γιουνίς είναι μία πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει πληθυσμό αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Η πόλη Ράφα βρίσκεται και αυτή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ακόμη νοτιότερα όμως από την Χαν Γιουνίς. Για να καταλάβετε την έκταση του υπόγειου δικτύου της Χαμάς, η πόλη της Ράφα απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Γάζας. Ο πληθυσμός της Ράφα αποτελείται κυρίως από πρώην Παλαιστίνιους πρόσφυγες. 

Για να καταστρέψουν το δίκτυο της Χαμάς οι Ισραηλινοί πρέπει να συνεχίσουν το εναέριο σφυροκόπημα, σκοτώνοντας αμέτρητους ακόμη Παλαιστίνιους στην περιοχή.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR