Ισραηλινοί στρατιώτες και Καραμολάογλου
World
Updated at:

Σοκάρει Τούρκος Πολιτικός! "Αργά ή γρήγορα το Ισραήλ και η Τουρκία θα συγκρουστούν!"-Ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις καταφτάνουν στα σύνορα με τον Λίβανο (Βίντεο)

Όσο η σύγκρουση του ισραηλινού κράτους με την παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση Χαμάς συνεχίζεται σε πλήρη κλίμακα, ο πρώην δήμαρχος της Σεβάστειας και πρόεδρος του τουρκικού πολιτικού κόμματος Saadet (Κόμμα Ευτυχίας), Τεμέλ Καραμολάογλου, δήλωσε πως «Αργά ή γρήγορα, το Ισραήλ θα μπει σε σύγκρουση με εμάς [την Τουρκία]».

Το Κόμμα Eυτυχίας είναι ένα ισλαμιστικό πολιτικό κόμμα της Τουρκίας, το οποίο ιδρύθηκε το 2001. Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού ενισχύουν τις ήδη ισχυρές απόψεις περί σημαντικής τουρκικής στήριξης στην Χαμάς.

CONTINUE READING

Λιγότερο από έναν μήνα νωρίτερα, είχαμε αναφέρει σε ξεχωριστό άρθρο μας πως το Ισραήλ είχε ανακαλύψει 16 τόνους ειδικού υλικού, το οποίο χρησιμοποιείται ειδικά για την παραγωγή ρουκετών και πυραύλων, να μεταφέρεται από την Τουρκία προς την Γάζα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το υλικό θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή όπλων για την στρατιωτική ομάδα Χαμάς.

Ισραηλινές Δυνάμεις Μετακινήθηκαν στα Σύνορα με το Λίβανο

Σε άλλη είδηση της τελευταίας στιγμής, το Ισραήλ και η λιβανέζικη Χεζμπολάχ αντάλλαξαν πυρά πυροβολικού και ρουκέτες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα.

Στην Τζενίν, Παλαιστίνιοι ένοπλοι ανέφεραν πως επιτέθηκαν ισραηλινές θέσεις.

Οι νέες αυτές μάχες ανησυχούν πολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές διότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία ευρύτερη σύρραξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να τονίσουμε πως η Χεζμπολάχ στηρίζεται ανοιχτά από το Ιράν, ενώ ελέγχει τα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Η βία στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ και κοντά στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης κορυφώθηκαν το Σάββατο, όταν στρατιώτες της Χαμάς έπληξαν πόλεις, στρατιωτικές βάσεις και ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ, σκοτώνοντας περίπου 600 άτομα και αιχμαλωτίζοντας τουλάχιστον 100.

Στα εκδικητικά πλήγματα του ισραηλινού στρατού σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι, πολλοί εκ των οποίων έπεσαν νεκροί μετά τους σημερινούς βομβαρδισμούς έναντι κτηρίων, τούνελ, ενός τζαμιού και μίας τράπεζας στην Γάζα.

CONTINUE READING

Η Ιερουσαλήμ μετέφερε σήμερα ακόμη περισσότερες δυνάμεις βόρεια όσο η Χεζμπολάχ αποκάλυψε πως εκτόξευσε κατευθυνόμενους πυραύλους και πυρά πυροβολικού έναντι τριών σημείων στην περιοχή Shebaa Farms, την οποία το Λίβανο θεωρεί μέρος της επικράτειάς του.

Γερμανοί και Γάλλοι Εφαρμόζουν Νέα Μέτρα

Τέλος, η Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν σήμερα πως ενίσχυσαν την ασφάλεια γύρω από εβραϊκές συναγωγές, σχολεία και μνημεία εξαιτίας της επίθεσης της Χαμάς έναντι του ισραηλινού κράτους εχθές.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR