συσκευή θερμικής απεικόνισης και drone
Russia

Νυχτερινοί Δολοφόνοι! Η Μόσχα εξοπλίζει τα drones καμικάζι της με συσκευές θερμικής απεικόνισης για βραδινές αποστολές στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει ενσωματώσει μία συσκευή θερμικής απεικόνισης στο ρωσικό FPV drone καμικάζι Gortenzia (Υδραγγεία), ενισχύοντας την ικανότητά του να πραγματοποιεί νυχτερινές αποστολές μάχης στην περιοχή της στρατιωτικής σύρραξης στην Ουκρανία. Αυτό ανέφερε η ρωσική κρατική υπηρεσία ειδήσεων TASS.

Το drone Gortenzia, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) που παράγεται μαζικά στην χώρα, είναι σχεδιασμένο για διάφορους επιχειρησιακούς ρόλους. Μπορεί να παραταχθεί για αποστολές όπως αναγνώρισης, εντοπισμού στόχου, παράδοσης φορτίων, ενώ μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως όχημα καμικάζι εάν κριθεί απαραίτητο.

CONTINUE READING

Ανεπτυγμένο από ειδικούς της εταιρείας σχεδιασμού Gortenzia, το drone αναπτύσσεται συνεχώς, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας στις 6 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία αποκάλυψε πως το προσωπικό της επεκτείνει ενεργά την οικογένεια του drone Gortenzia, ενώ ανακαλύπτει παράλληλα νέες επιλογές μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Ταυτόχρονα, το σύστημα ελέγχου του Gortenzia και διάφορες άλλες υποστηρικτικές μονάδες του UAV βελτιώνονται συνεχώς για να αναβαθμίζονται αδιάκοπα οι συνολικές δυνατότητες της συσκευής.

Τώρα Ικανά και για Νυχτερινές Αποστολές

Αξίζει να σημειώσουμε πως ένα από τα νεότερα επιτεύγματα της ρωσικής εταιρείας είναι η δημιουργία ενός drone εξοπλισμένου με συσκευή θερμικής απεικόνισης. Αυτή η ανάπτυξη δίνει στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα την δυνατότητα να εκτελεί αποστολές κατά την διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία.

Η εταιρεία αποκάλυψε πως από το 2022 μέχρι και σήμερα, περισσότερα από 2,5 χιλιάδες UAV τύπου Gortenzia έχουν παραταχθεί στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Ρώσοι στρατιώτες κάποιες φορές στέλνουν βίντεο με τις επιτυχημένες τους αποστολές. Μόνο αυτόν τον μήνα έχουν στείλει περισσότερες από 20 καταγεγραμμένες πτήσεις» πρόσθεσαν οι παραγωγοί του drone.

CONTINUE READING

Η σειρά drones Gortenzia επιδεικνύει ποικίλες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου, αφού για παράδειγμα το Gortenzia 7 (το νούμερο υποδεικνύει τις ίντσες της συσκευής) μπορεί να μεταφέρει μέγιστο βάρος 2 κιλών και το μεγαλύτερο Gortenzia 9 έχει την δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο βάρους από 3 έως και 3,5 κιλά.

Αναφορικά με την αυτονομία αυτών των drones, τα Gortenzia μπορούν να επιχειρούν για 6 με 8 λεπτά όταν μεταφέρουν φορτίο και για περίπου 30 λεπτά όταν δεν μεταφέρουν επιπρόσθετο βάρος.

Το αποτελεσματικό βεληνεκές κρούσης τους καλύπτει έκταση σχεδόν 7 χιλιομέτρων, ωστόσο το νούμερο αυτό μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο όταν χρησιμοποιηθεί ο αναμεταδότης Gortenzia R.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR