στρατιώτης
Armed Conflicts

Λουτρό Αίματος στο Σταραμαγιόρσκοε: Οι Ρώσοι το ανακατέλαβαν μέσα σε 1 μέρα-Το Κίεβο δεν παραδέχεται την ήττα του (Βίντεο)

Για αρκετές ημέρες τώρα, το χωριό του Σταραμαγιόρσκοε στα σύνορα των περιοχών Ντονιέτσκ και Ζαπορίζια πρωταγωνιστεί σε πολλές στρατιωτικές αναφορές τόσο στο μέτωπο του Ντονμπάς όσο και στο νότιο ουκρανικό μέτωπο. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δυσκολεύονται να μπούνε σε αυτόν τον οικισμό, πόσο μάλλον να δημιουργήσουν ένα προγεφύρωμα σε αυτόν. Μεταφέρουν συνεχώς νέες εφεδρείες για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Παρά τις βαριές απώλειες στα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν ακόμη το χωριό. Ουκρανικά στρατεύματα κινούνται στα περίχωρά του και προσπαθούν επανειλημμένα να πραγματοποιήσουν εφόδους.

CONTINUE READING

Σήμερα, το Σταραμαγιόρσκοε βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μεταδίδουν αναφορές.

Ακόμη και εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να μπούνε στον οικισμό, είναι αδύνατο να δημιουργήσουν ένα προγεφύρωμα, μιας και δεν υπάρχουν πλέον κτήρια στο χωριό, μόνο συντρίμμια. Ολόκληρη η περιοχή έχει καταστραφεί από το ρωσικό πυροβολικό, πράγμα που καθιστά αδύνατη την συγκέντρωση πολλών ουκρανικών δυνάμεων στο σημείο.

Πάντως είναι πολύ σημαντικό για το Κίεβο να καταλάβει αυτό το χωριό μιας και επηρεάζει την εικόνα του ουκρανικού στρατού στα μέσα ενημέρωσης. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βιάστηκαν να ανακοινώσουν την κατάληψη του οικισμού πριν λίγες ημέρες, ωστόσο πολύ γρήγορα εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους και οπισθοχώρησαν, σημειώνοντας παράλληλα μεγάλες απώλειες. 

Ωστόσο, επίσημα οι Ουκρανοί θεωρούν το Σταραμαγιόρσκοε ακόμη μία «νίκη» τους. Ρωσικές αναφορές εκτιμούν όμως πως αργά ή γρήγορα το Κίεβο θα αναγκαστεί να παραδεχτεί την σκληρή πραγματικότητα για το χωριό, επειδή οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να ανακαταλάβουν το σημείο για μεγάλη περίοδο.

«Η έλλειψη βαρέος εξοπλισμού και η φτωχή ασφάλεια ελαφρώς θωρακισμένων οχημάτων δεν επέτρεψαν στις ουκρανικές μονάδες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Τα ελαφριά οχήματα και τα οχήματα μάχης πεζικού δεν είναι αρκετά για να διασπάσουν και να διασφαλίσουν θέσεις, ενώ ο αριθμός αρμάτων μάχης και πληρωμάτων μειώνεται καθημερινά. Επιπρόσθετα, οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δεν διαθέτουν επαρκή υποστήριξη πυρός και υπεροχή σε όπλα. Και οι μονάδες πεζικού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αναγκάζονται να κινηθούν σε σχετικά στενούς διαδρόμους μεταξύ ναρκοπεδίων, όπου αναπόφευκτα εξουδετερώνονται από το ρωσικό πυροβολικό. Ως αποτέλεσμα, οι προελαύνουσες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας υφίστανται συνεχείς απώλειες χωρίς να πετυχαίνουν σημαντικά αποτελέσματα» γράφει η Military Chronicle.

Οι Ρώσοι Αιχμαλώτισαν Ομάδα Ουκρανών

CONTINUE READING

Σε άλλη σύντομη είδηση τώρα, ένα βίντεο στο Twitter δείχνει πως ο ρωσικός στρατός αιχμαλώτισε μία νέα ομάδα στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Σβάτοβο. 

Η δημοσίευση αναγράφει πως οι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κατά την διάρκεια εφόδου στο Νοβοσελόβσκι. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR