Zvezda - T-90M στην κατεύθυνση Σολεντάρ-Μπαχμούτ
Armed Conflicts

Με αίμα εμποδίστηκε επικείμενη ουκρανική επίθεση στο Σολεντάρ-Μπαχμούτ! Ρώσοι κομάντος με άρματα T-90M έπληξαν συγκεντρωμένες δυνάμεις (Βίντεο)

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του ρωσικού κρατικού καναλιού της Zvezda, το οποίο διαχειρίζεται το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας, αλεξιπτωτιστές από την ρωσική πόλη Τούλα κατάφεραν με άρματα μάχης να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Σολεντάρ-Μπαχμούτ, αποτρέποντας την συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού. Από ότι φαίνεται τα σχέδια του Κιέβου προέβλεπαν μία επικείμενη επίθεση σε αυτήν την κατεύθυνση του μετώπου.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε υλικό από την μαχητική εργασία των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης τύπου T-90M στην ζώνη του πολέμου.

CONTINUE READING

Στο εν λόγω βίντεο, ένα από τα άρματα T-90M φαίνεται να καταστρέφει ουκρανικά οχυρά και ανθρώπινο δυναμικό με ακριβή πυρά. Το πλήρωμα χρειάζεται να προσεγγίσει όσο περισσότερο μπορεί τον ουκρανικό στόχο, έτσι ώστε να εξαπολύσει άμεσες βολές.

«Ο εχθρός τώρα συγκεντρώνει δυνάμεις κυρίως σε μικρές ομάδες, τις οποίες πρέπει να χτυπήσουμε με άμεσες βολές για να εμποδίσουμε την συγκέντρωσή τους σε μεγάλη ποσότητα. Μπαίνουν σε μικρές ομάδες και κρύβονται στις αποκαλούμενες 'αλεπότρυπες' μέσα σε χαρακώματα» δήλωσε ο διοικητής της διμοιρίας αρμάτων μάχης με το ψευδώνυμο Tomsk.

Το πλήρωμα του ρωσικού άρματος μάχης βρέθηκε υπό ισχυρά εχθρικά πυρά περισσότερες από μία φορές κατά την διάρκεια της σύγκρουσης, ωστόσο κατάφερε πάντοτε να βγει νικητής της μονομαχίας, ανέφερε η Zvezda. Όπως δήλωσε και ο διοικητής Tosmk, ο ίδιος κατάφερε μόνος του να καταστρέψει πέντε ουκρανικά άρματα μάχης και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα του Κιέβου.

Προηγουμένως, ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έλεγξε την οργάνωση της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες που θα επιχειρήσουν σύντομα άρματα μάχης τύπου T-90M στην Ουκρανία.

Εκπαίδευση Υπό την Επίβλεψη Σοϊγκού

Λίγο πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο υπουργός άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σοϊγκού, έλεγξε την οργάνωση της εκπαίδευσης των μελλοντικών πληρωμάτων των αρμάτων μάχης T-90M σε ένα εκπαιδευτικό πεδίο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το υπουργείο άμυνας της χώρας δημοσιοποίησε υλικό από την επίσκεψη του αξιωματούχου.

CONTINUE READING

Η εκπαίδευση των πληρωμάτων πραγματοποιείται σε σύγχρονες διαδραστικές εκπαιδευτικές συστοιχίες, οι οποίες επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να εξασκήσουν όλα τα στοιχεία που απαιτείται να έχουν σε μία ρεαλιστική μάχη. Το στρατιωτικό προσωπικό εξοικειώνεται με τα χαρακτηριστικά των ρωσικών οχημάτων μάχης, την ακρίβεια των πυρών τους και την ευκολία λειτουργίας τους.

Ο Σοϊγκού επίβλεψε τα σημεία εκπαίδευσης για τα μελλοντικά πληρώματα αρμάτων κατά την διάρκεια ενός γενικού ελέγχου της μαχητικής εκπαίδευσης Ρώσων στρατιωτών σε εκπαιδευτικά κέντρα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Παράλληλα, στρατιωτικό προσωπικό αρμάτων, τυφεκιοφόροι και μονάδες πυροβολικού εκπαιδεύονταν στο εν λόγω κέντρο, με την διάρκεια της εκπαίδευσης να φτάνει τις 38 ημέρες.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR