Zvezda - Su-25SM
Armed Conflicts

Δεν έχει τέλος η ουκρανική «σφαγή» στο Κρασνολιμάνσκ-Ρωσικά Su-25SΜ εκτόξευσαν ομοβροντία 150 ρουκετών σε Ουκρανούς! (Βίντεο)

Σύμφωνα με την ρωσική κρατική Zvezda, την οποία διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο άμυνας, στην ζώνη του πολέμου στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ, ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη τύπου Su-25SM της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέγραψαν την μαχητική τους εργασία. Η αποστολή τους περιλάμβανε εξουδετέρωση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού.

Κατά τις μαχητικές εξόδους τους, τα ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη χρησιμοποιήσαν περισσότερες από 150 μη κατευθυνόμενες ρουκέτες (S-8KOM) διαμετρήματος 80 χιλιοστών. Για να κρυφτούν από τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, οι Ρώσοι πιλότοι προσέγγισαν την γραμμή επαφής με ταχύτητα 800 χλμ/ώρα και έπληξαν το έδαφος σε υψόμετρο μικρότερο των 25 μέτρων.

CONTINUE READING

«Πετάξαμε κατά μήκος του δρόμου: πήραμε την έξοδο προς την στοχευμένη περιοχή, πραγματοποιήσαμε ελιγμούς και εκτοξεύσαμε μη κατευθυνόμενες ρουκέτες, μετά πραγματοποιήσαμε ελιγμούς για να αποφύγουμε εχθρικούς πυραύλους και τέλος φύγαμε από την στοχευμένη περιοχή. Όλοι οι εχθρικοί στόχοι χτυπήθηκαν. Η πτήση ολοκληρώθηκε σε εντυπωσιακά χαμηλά υψόμετρα, περίπου 25 μέτρων, με ταχύτητα περίπου 800 χλμ/ώρα» δήλωσε ο έμπειρος πιλότος με το ψευδώνυμο Dzhusai.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών πραγματοποιήθηκαν έναντι ολόκληρων περιοχών στις οποίες βρίσκονταν ουκρανικοί στόχοι, πράγμα λογικό εάν λάβουμε υπόψη πως τα όπλα δεν ήταν κατευθυνόμενα, οπότε δεν μπορούσαν να στοχευθούν με ακρίβεια συγκεκριμένοι ατομικοί στόχοι. Για να χτυπήσουν οι μη κατευθυνόμενες S-8KOM με ακρίβεια τους ουκρανικούς στόχους, τα ρωσικά «Βατραχοπόδαρα» (όπως αποκαλούνται τα Su-25 από το ΝΑΤΟ) αποκτούν απότομα ύψος, έτσι ώστε η ανύψωσή τους να δημιουργήσει την κατάλληλη γωνία για να εκτοξευθούν οι πύραυλοί τους. Φυσικά μία τέτοια διαδικασία είναι αρκετά πιο περίπλοκη από την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυρομαχικών.

Αφού χτύπησαν τους ουκρανικούς στόχους, οι απώλειες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν από το Κρεμλίνο, τα πληρώματα των ρωσικών επιθετικών αεροσκαφών προέβησαν σε ελιγμούς για να αποφύγουν εχθρικούς πυραύλους και έπειτα τα Su-25SM επέστρεψαν στην βάση προσαπογειώσεών τους για να προετοιμαστούν για την επόμενη πτήση τους.

Su-25SM με S-8KOM: Φονικός Συνδυασμός

Ακούμε συχνά για τα ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25, μιας και πρόκειται για το αεροπλάνο που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο στην Ουκρανία, ωστόσο σπάνια αναφερόμαστε στην έκδοση Su-25SM.

CONTINUE READING

Η έκδοση Su-25SM λοιπόν είναι μία αναβαθμισμένη εκδοχή του Su-25 με διαφανή οθόνη δεδομένων (head display-HUD) και βελτιωμένα συστήματα ελέγχους πυρός. Περίπου 80 αεροσκάφη αναβαθμίστηκαν στο εν λόγω πρότυπο, το οποίο επιδείκνυε και άλλες τεχνολογικές βελτιώσεις, όπως την ικανότητα να μεταφέρει δύο πυρηνικές βόμβες (ή 4 τόνους όπλων).

Όσο για τις ρουκέτες S-8KOM, έχουμε να κάνουμε με όπλα κατηγορίας HEAT (ισχυρά εκρηκτικά αντιαρματικά βλήματα), μήκους 1,57 μέτρων και βάρους 11,3 κιλών. Το βεληνεκές που επιδεικνύουν κυμαίνεται μεταξύ 1,3 και 4 χιλιομέτρων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR