Zvezda - ρωσικά ναρκοπέδια στο Μπαχμούτ
Armed Conflicts
Updated at:

«Θερίζουν» ουκρανικές μονάδες τα ρωσικά ναρκοπέδια στο Μπαχμούτ-«Άκαρπες» νέες αντεπιθέσεις του Κιέβου και στην Ζαπορίζια (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε πριν λίγες ώρες υλικό που παρουσιάζει την εργασία μονάδων μηχανικού των αερομεταφερόμενων δυνάμεων στην βόρεια πλευρά της κατεύθυνσης του Μπαχμούτ. Οι αλεξιπτωτιστές του Πούτιν ναρκοθετούν κάθε βράδυ την πρώτη γραμμή του μετώπου, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Η διαδικασία αυτή γίνεται καθημερινά επειδή πρέπει να καλυφθούν κενά στα ναρκοπέδια, τα οποία δημιουργήθηκαν από πρόσφατες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να τα διασπάσει. Οι στρατιώτες εγκαθιστούν αντιαρματικές νάρκες και νάρκες κατά προσωπικού ανά ένα μέτρο. Μέσα σε δύο ώρες παρατάχθηκαν περισσότερες από 400 τέτοιες εκρηκτικές συσκευές.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με την Zvezda του Κρεμλίνου, η αξιόπιστη ασφάλεια των ρωσικών θέσεων αποδείχθηκε για άλλη μία φορά, αφού πολύ πρόσφατα ένας μεγάλος αριθμός Ουκρανών και ο εξοπλισμός τους ανατινάχτηκαν σε ρωσικά ναρκοπέδια. Μέσα στις ουκρανικές απώλειες λέγεται από το ρωσικό υπουργείο άμυνας πως περιλαμβάνονταν και εξοπλισμός δυτικής παραγωγής.

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο οι αερομεταφερόμενοι μηχανικοί της Μόσχας διασπούν ναρκοπέδια στο υπό ρωσικό έλεγχο Μπαχμούτ. Οι αλεξιπτωτιστές ελέγχουν την γη μέτρο ανά μέτρο, ωστόσο δεν σταματούν να σαρώνουν κτήρια και δρόμους της περιοχής.

Απώθησαν Ουκρανικές Επιθέσεις στην Ζαπορίζια

Σε άλλη δημοσίευση τώρα, την οποία μεταδίδει η ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία RIA Novosti, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε μία προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να διασπάσει τις άμυνες στην περιφέρεια Βασιλέφσκυ της περιοχής Ζαπορίζια. Αυτό δήλωσε ο σημερινός κυβερνήτης της περιοχής, Γιεβγκένι Μπαλίτσκι, στο κανάλι του στο Telegram.

«Ο εχθρός προσπάθησε να διασπάσει τις άμυνες στον τομέα Λουγκόβοε-Μάλιε Σερμπάκι στην περιφέρεια Βασιλέφσκυ. Οι κύριες προσπάθειές τους στόχευαν την επέκταση του προγεφυρώματος στην περιοχή του χωριού Πιγιατιχάκτι. Κατά την διάρκεια εκτόξευσης ρωσικών πυρών πυροβολικού, ο ουκρανικός στρατός λέγεται πως χτυπήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις του 58ου Στρατού και του τάγματος Σουντοπλάτοφ» γράφει η αναφορά.

CONTINUE READING

Τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν σοβαρές απώλειες, ενώ απέτυχαν να φέρουν εις πέρας τους αρχικούς τους στόχους, ανέφερε ο κυβερνήτης.

Σε γενικά πλαίσια, ο Μπαλίτσκι περιέγραψε την κατάσταση σε αυτόν τον τομέα του μετώπου ως «σταθερά έντονη».

Το εθελοντικό ρωσικό τάγμα Σουντοπλάτοφ, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Σοβιετικό στρατιωτικό αξιωματικό Πάβελ Σουντοπλάτοφ, δημιουργήθηκε στην περιοχή της Ζαπορίζια τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους με πρωτοβουλία του Μπαλίτσκι. Τον Ιούνιου, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως το τάγμα είχε υπογράψει συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, με αποτέλεσμα να υπηρετεί έκτοτε ως μέρος του 58ου ρωσικού Στρατού.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR