Krasukha-S4
Armed Conflicts

Τρόμος «στον Αέρα»: Ρωσική συστοιχία Krasukha-S4 «τύφλωσε» ουκρανικό αεροσκάφος αναγνώρισης-Διαπρέπουν οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου της Μόσχας!

Σύμφωνα με αναφορές από το κανάλι της Zvezda που διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο άμυνας, μία ρωσική συστοιχία τύπου Krasukha-S4 κατέστειλε το ραντάρ ενός ουκρανικού αεροσκάφους στην ζώνη του πολέμου.

Ρωσικά Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου εν Δράσει

Λίγο πιο αναλυτικά, οι μαχητές της μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατάφεραν να καταστείλουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμού Ουκρανών στην ζώνη του πολέμου. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από την υπηρεσία τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της Zvezda.

CONTINUE READING

Το συγκρότημα της συστοιχίας Krasukha-S4 σάρωσε τον εναέριο χώρο και αφότου ταυτοποίησε έναν εχθρικό στόχο, κατέστειλε τον εναέριο σταθμό ραντάρ που άνηκε στο αναγνωριστικό αεροσκάφος του ουκρανικού στρατού. 

Σύμφωνα με τις ρωσικές αναφορές, η συστοιχία Krasukha-S4 μπορεί να ανιχνεύσει όλους τους τύπους εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών που κινούνται σε χαμηλό υψόμετρο. Οι κεραίες του συστήματος λειτουργούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι, οι Ρώσοι χειριστές του μπορούν να μεταδώσουν σήματα χωρίς αζιμουθιακούς ή υψομετρικούς περιορισμούς.

«Οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου του ρωσικού στρατού είναι ικανοί να αντιμετωπίζουν με επιτυχία ουκρανικές και άλλες εχθρικές μονάδες, διασφαλίζοντας έτσι ασφάλεια στον εναέριο χώρο, μέσω της καταστολής εχθρικών στοιχείων ραντάρ» εξήγησε το κρατικό αμυντικό κανάλι της Μόσχας.

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας έδειξε σε υλικό πώς λειτουργεί το drone τύπου Orlan-10. Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσίαζε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε υπηρεσία με μονάδα αλεξιπτωτιστών στην ζώνη του πολέμου στην Ουκρανία. Η συσκευή μπορεί να πραγματοποιήσει αναγνωρίσεις με μεγάλη ακρίβεια και υπό κάθε καιρική συνθήκη, όπως επίσης να αποτελέσει αναμεταδότη για ρωσικά σήματα ή να καταστείλει εχθρικές επικοινωνίες.

Ποια Είναι η Συστοιχία Krasukha-S4;

Αρχικά, το Krasukha είναι ένα ρωσικό κινητό και επίγειο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Το σύστημα παράγεται από την εταιρεία KRET σε διάφορες τροχοφόρες πλατφόρμες. Οι κύριοι στόχοι του Krasukha είναι εναέρια ραδιοηλεκτρονικά σύστημα και εναέριοι στόχοι που καθοδηγούνται από ραντάρ.

CONTINUE READING

Όσον αφορά το Krasukha-S4, το οποίο αποκαλείται και Krasukha-4, είναι ένας ευρυζωνικός σταθμός πολλαπλών λειτουργιών τοποθετημένος στο σασί BAZ-6910-022. Στον ρωσικό στρατό, ουσιαστικά συμπληρώνει το σύστημα Krasukha-2, αφού επιχειρεί στις συχνότητες X και Ku, αντιμετωπίζοντας ραντάρ αεροσκαφών. 

Το Krasukha-4 λέγεται πως επιδεικνύει αρκετά μεγάλο βεληνεκές ώστε να διαταράξει με επιτυχία δορυφόρους χαμηλής τροχιάς και να προκαλέσει μόνιμες βλάβες σε στοχευμένες ραδιοηλεκτρονικές συσκευές. Τέλος, επίγεια ραντάρ είναι επίσης πιθανοί στόχοι της συστοιχίας Krasukha-4, η οποία λέγεται πως διαθέτει επιχειρησιακό βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

GALLERY

Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Krasukha-S4
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR