ρωσικό πυροβολικό
Armed Conflicts
Updated at:

Αντίστροφη Μέτρηση για το Κίεβο: «Χτυπήστε την πρωτεύουσά τους με στρατηγικά όπλα» προτρέπει Ρώσος διοικητής

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, διοικητής του τάματος «οι Λύκοι του Τσάρου», μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια. Σημείωσε επίσης ότι τα πεδία του πολέμου είναι γεμάτα με ουκρανικό αίμα. Ωστόσο, φάνηκε ανήσυχος για τις επικείμενες εξελίξεις στον πόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, υπάρχει το ρίσκο «συμφωνιών», οι οποίες μπορούν να γίνουν πίσω από τις πλάτες των στρατιωτών και των πατριωτών. Κατέκρινε αυτούς που αντιτίθεται με την ιδέα του να δουλεύει η ρωσική οικονομία σε ρυθμούς πολέμου. Επιχειρηματολόγησε την άποψή του λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να παραχθούν περισσότερα πυρομαχικά για τον ρωσικό στρατό.

CONTINUE READING

Δεύτερον, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν την ανάγκη για εφεδρείες, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες που βρίσκονται τώρα στην ζώνη του πολέμου. Αυτό θα βοηθούσε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να μετακινηθούν από αμυντικές τακτικές σε ενεργές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα «σπάνε την μύτη της ουκρανικής επίθεσης και μειώνουν την έντασή της».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρογκόζιν προτείνει την χρήση μη πυρηνικών στρατηγικών πυραυλικών όπλων εναντίον του Κιέβου. Φαίνεται πολύ σίγουρος πως αυτή η κίνηση θα έπληττε με επιτυχία ουκρανικούς στόχους και θα επιτάχυνε την πορεία προς την νίκη της Μόσχας. Ο διοικητής του τάγματος «οι Λύκοι του Τσάρου» μίλησε επίσης για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η παράταξη τέτοιου είδους όπλων θα έσωζε τις ζωές πολλών Ρώσων στρατιωτών.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως η Ρωσία θα μεταφέρει αρκετά τακτικά πυρηνικά όπλα, όπως πυραύλους Iskander και άλλους πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, στην Λευκορωσία. Η είδηση είναι επιβεβαιωμένη και υποδεικνύει πως τα πράγματα κλιμακώνονται ακόμη περισσότερο, τόσο με την Ουκρανία όσο και με το ΝΑΤΟ.

Σφυροκοπούν την Κριμαία

Σε άλλη είδηση τώρα, στην Κριμαία το τελευταίο βράδυ καταρρίφθηκαν 9 ουκρανικά drones. 

Λίγο πιο αναλυτικά, την χθεσινή νύκτα και αυτό το πρωί, λέγεται πως οι δυνάμεις αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας εξουδετέρωσαν εννιά ουκρανικά drones, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιοχής, Σεργκέι Αξιόνοφ.

CONTINUE READING

Οι αναφορές περιγράφουν πως έξι drones καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας, ενώ τρία ακόμη απενεργοποιήθηκαν εν πτήσει ως αποτέλεσμα χρήσης εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και κατ' επέκταση συνετρίβησαν. 

Λέγεται πως ένα από τα drones πυροδοτήθηκε κατά την πτώση του στην περιφέρεια Krasnogvardeisky, κοντά στο χωριό Dokuchaevo. Ως αποτέλεσμα, έσπασαν τα τζάμια παραθύρων σπιτιών, χωρίς όμως να προκληθούν τραυματισμοί. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR