Y-9DZ
China

Σοκ & Δέος προκαλεί το νέο υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό της Κίνας-Φωτογραφίστηκε για πρώτη φορά από ιαπωνικά αναχαιτιστικά! (Εικόνα)

Οι ιαπωνικές αεροπορικές δυνάμεις αυτοάμυνας ανέφεραν πως αναχαίτισαν με επιτυχία ένα νέο κινεζικό αεροσκάφος περισυλλογής πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης.

Οι λεπτομέρειες δόθηκαν στις 8 Ιουνίου σε επίσημη δήλωση, η οποία περιέγραφε πως ιαπωνικά μαχητικά jets αναχαίτισαν και φωτογράφισαν το νέο αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Y-9DZ της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας.

CONTINUE READING

«Το πρωί της 8ης Ιουνίου του 2023 (ημέρα Πέμπτη), ένα κινεζικό αεροσκάφος ηλεκτρονικής κατασκοπίας Υ-9 παρατηρήθηκε να πετά πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό» έγραψε η δήλωση.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ιαπωνικές αρχές έχουν αναφέρει αναχαίτιση του Y-9DZ, ενός από τα πιο προηγμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα σε υπηρεσία στην Κίνα.

Το νέο αεροσκάφος είναι η νεότερη έκδοση περισυλλογής πληροφοριών του ελικοστρόβιλου αεροσκάφους Y-9. Διαθέτει κεραίες για την ανίχνευση, την λήψη και την κατηγοριοποίηση ηλεκτρονικών σημάτων, παρέχοντας στρατηγική ανάλυση αυτών για μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας και των συμμάχων της.

Οι Κινέζοι «Επιτίθονται» σε Όλα τα Μέτωπα

Σε άλλη πρόσφατη είδηση τώρα, η πολεμική αεροπορία της Ταϊβάν έλαβε ενεργό δράση πριν λίγο, αφότου ανίχνευσε 10 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη να περνούν από το αμφισβητούμενο μέσο του Στενού της Ταϊβάν. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα το ταϊβανέζικο υπουργείο άμυνας, τέσσερα πολεμικά αεροπλάνα του Πεκίνου πραγματοποίησαν μαχητικές περιπολίες στην περιοχή.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που η Ταϊβάν ανέφερε νέα κινεζική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Την Πέμπτη, 37 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν στην ζώνη αεράμυνας της νησιωτικής χώρας, ενώ κάποια από αυτά συνέχισαν την πορεία τους στον δυτικό Ειρηνικό.

Η Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, έχει παρατάξει τα τελευταία τρία χρόνια αεροσκάφη της πολεμικής της αεροπορίας στους ουρανούς γύρω από το κράτος, ωστόσο όχι εντός του εναερίου χώρου της.

Σε μία σύντομη δήλωση, το υπουργείο άμυνας του κράτους δήλωσε πως στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα σήμερα, ανιχνεύθηκαν 24 αεροπλάνα της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών τύπου J-10, J-11, J-16 και Su-30, όπως και βομβαρδιστικά τύπου H-6.

CONTINUE READING

Δεν διευκρίνισε το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα αεροπλάνα, αλλά τόνισαν πως 10 από αυτά πέρασαν από το μέσο του Στενού της Ταϊβάν, το οποίο διαχωρίζει γεωγραφικά τις δύο πλευρές και έχει αποτελέσει ουσιαστικά ένα ανεπίσημο σύνορο. Βέβαια, η Κίνα δεν το αναγνωρίζει ως «αόρατη συνοριογραμμή» και επιχειρεί συχνά στρατιωτικά στοιχεία εκεί.

Τέλος, η Ταϊπέι ανέφερε πως τέσσερα κινεζικά πολεμικά πλοία ενεπλάκησαν σε «κοινές περιπολίες μαχητικής ετοιμότητας», χωρίς όμως να δώσει πρόσθετες πληροφορίες. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR