Zvezda - Su-25
Armed Conflicts

Φανταστικό: Ρωσικά Su-25 «σαρώνουν» τον ουκρανικό ουρανό πλήττοντας στόχους-«Απλή εξάσκηση» λέει η Μόσχα (Βίντεο)

Σύμφωνα με νέα δημοσίευση του ρωσικού υπουργείου άμυνας λοιπόν, τα πληρώματα ρωσικών επιθετικών αεροσκαφών τύπου Su-25, γνωστά ως «Βατραχοπόδαρα» στο ΝΑΤΟ, εξάσκησαν τις ικανότητές τους έναντι πραγματικών στόχων, όταν κατέστρεψαν θέσεις Ουκρανών στρατιωτών στην ζώνη του πολέμου. Το Κρεμλίνο δημοσίευσε και σχετικό υλικό από την δράση τους.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η υπηρεσία, οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν από ζεύγη αεροσκαφών σε χαμηλά υψόμετρα. Μετά την χρήση των όπλων, οι Ρώσοι πιλότοι πραγματοποίησαν ελιγμούς και έπειτα επέστρεψαν στους διαδρόμους προσαπογειώσεών τους. Εκεί, τα επιθετικά αεροσκάφη εξετάστηκαν από τους ειδικούς του μηχανικού και τεχνικού προσωπικού, οι οποίοι τέλος προετοίμασαν τον αεροπορικό εξοπλισμό για την επόμενη πτήση του.

CONTINUE READING

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως τα Su-25 είναι τα αεροπλάνα που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλο στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία. Αναλαμβάνουν τις σημαντικότερες και πιο επικίνδυνες αποστολές, πετώντας λίγο πάνω από το έδαφος για να καταστρέψουν μονάδες και εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού. 

Προσφέρουν αεροπορική υποστήριξη, καταστρέφοντας τεθωρακισμένα με αντιαρματικά όπλα, ωστόσο είναι αρκετά ευάλωτα έναντι αντιαεροπορικών φορητών πυραύλων, εξαιτίας του χαμηλού υψομέτρου στο οποίο πετούν.

Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές Διέλυσαν Ουκρανικό Drone

Σε άλλη δημοσίευση της Zvezda, αναφέρεται πως μαχητές του ρωσικού σχηματισμού Ιβάνοβο των αερομεταφερόμενων δυνάμεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων χτύπησαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου Leleka-100 σε απόσταση 3 χιλιομέτρων. Το Κρεμλίνο δημοσίευσε και για αυτήν την αποστολή σχετικό υλικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια των μαχητικών τους καθηκόντων, μέλη του σχηματισμού έλαβαν πληροφορίες για ένα μη ταυτοποιημένο αντικείμενο που εισήλθε στην ζώνη επιτήρησής τους. Όταν ταυτοποιήθηκε επιτυχώς το drone, δόθηκε η διαταγή να το καταρρίψουν.

Άμεσα, η Zvezda αναφέρει πως η συστοιχία του συστήματος αεράμυνας Strela-10 μετακινήθηκε από την περιοχή αναμονής, έλαβε θέση πυρός και αφού κλείδωσε τον στόχο, εκτόξευσε μία ρουκέτα. Το εχθρικό μη επανδρωμένο αερόχημα καταστράφηκε με επιτυχία, αναφέρουν οι ρωσικές αναφορές και έτσι οι Ρώσοι μαχητές άλλαξαν θέσεις για να μην δεχθούν τα εχθρικά πυρά πυροβολικού.

CONTINUE READING

Η ρωσική υπηρεσία τονίζει πως τα πληρώματα των συστημάτων αεράμυνας Strela-10 σαρώνουν τον ουρανό κάθε μέρα, 24 ώρες το 24ωρο. Όποιος στόχος δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα «σύμμαχος ή εχθρός», καταστρέφεται, προστέθηκε.

«Κάθε στιγμή, υπό κάθε καιρική συνθήκη, είμαστε πάντα έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε στρατιωτικές αποστολές» δήλωσε ο χειριστής του συστήματος αεράμυνας με το ψευδώνυμο Karnaval.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR