USA

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες ζητούν απαλλαγή από τα δικαστήρια για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η καταγγελία κατατέθηκε  στο Περιφερειακό Δικαστήριο Middle District of Florida των ΗΠΑ κατά του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργού Lloyd Austin και του Στρατηγού David H. Berger, επικεφαλής του Σώματος Πεζοναυτών.

"Οι ενάγοντες είναι πεζοναύτες που αντιμετωπίζουν μια προθεσμία για να λάβουν μια ένεση που παραβιάζει τις ειλικρινείς θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, καθώς όλα τα εμβόλια του κορονοϊού συνδέονται με κύτταρα εμβρύου που έχει αμβλωθεί", αναφέρει δελτίο τύπου της Liberty Counsel, η οποία κατέθεσε την αγωγή εκ μέρους 15 πεζοναυτών.

Αυτοί οι πεζοναύτες, προστίθεται στο δελτίο, "έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε θρησκευτική εξαίρεση ή διευκόλυνση", παρόλο που η προθεσμία για να λάβουν το εμβόλιο έχει παρέλθει προ πολλού. "Οι ημερομηνίες αυτές έχουν παρέλθει και οι πειθαρχικές ενέργειες έχουν ήδη ξεκινήσει", αναφέρεται.

Τώρα, οι πεζοναύτες ζητούν ανακούφιση για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με στρατοδικείο, ατιμωτική απόλυση ή άλλα εξευτελιστικά μέτρα, σύμφωνα με την ομάδα.

"Καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία εκείνων που μας προστατεύουν καθημερινά. Κανένα μέλος της υπηρεσίας δεν θα πρέπει να αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της υπηρεσίας του Θεού και της υπηρεσίας της χώρας", δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Liberty Counsel, Mat Staver, σε δήλωσή του. "Το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να παραβιάζει το νόμο και να αγνοεί τη θρησκευτική τους ελευθερία. Αυτή η ανομία πρέπει να σταματήσει".

CONTINUE READING

Από τότε που το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε την εντολή για το εμβόλιο του κορονοϊού για τα μέλη της υπηρεσίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν κατατεθεί πολυάριθμες αγωγές. Πριν από δύο μήνες, για παράδειγμα, ένας πρώην λοχαγός του Σώματος Πεζοναυτών κατέθεσε αγωγή στην Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας και ισχυρίστηκε ότι η εντολή είναι παράνομη.

"Η καρδιά του ισχυρισμού είναι ότι αυτά δεν είναι εμβόλια", δήλωσε ο πρώην λοχαγός του Σώματος Πεζοναυτών Dale Saran στην εφημερίδα Epoch Times στα τέλη Μαΐου σχετικά με την αγωγή. "Δεν έχουν κανέναν ζωντανό ιό μέσα τους- το μόνο πράγμα που τα κάνει να έχουν έστω και ελάχιστη σχέση με ένα εμβόλιο είναι η οδός χορήγησης - μια ένεση μέσω μιας βελόνας".

Και τον Μάρτιο, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Reed O'Connor μπλόκαρε την εντολή του στρατού για το εμβόλιο για όλα τα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού που ζητούσαν θρησκευτικές εξαιρέσεις για το εμβόλιο.

"Ο καθένας υπόκειται στις εντολές του Ναυτικού για το εμβόλιο του κορονοϊού. Καθένα έχει υποβάλει το αίτημα θρησκευτικής προσαρμογής της και κανένα δεν έχει λάβει προσαρμογή", σύμφωνα με την εντολή του. "Χωρίς απαλλαγή, κάθε μέλος του στρατού αντιμετωπίζει την απειλή της απόλυσης και τις συνέπειες που τη συνοδεύουν. 

Παρόλο που οι προσωπικές τους περιστάσεις μπορεί να διαφέρουν εκ των πραγμάτων σε μικρά σημεία, η απειλή είναι η ίδια - κάντε το εμβόλιο ή χάστε τη δουλειά σας".

Η απόφαση αυτή ήρθε λίγες ημέρες πριν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ταχθεί στο πλευρό του Πενταγώνου στην υπόθεση αυτή, κάνοντας προσωρινά δεκτό το αίτημα του υπουργείου να επιτραπεί σε ανώτατους αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση εμβολιασμού ενός μέλους του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη λήψη απόφασης για το αν θα πρέπει να αναπτυχθεί.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR