Middle East
Updated at:

Οι Τούρκοι παρακαλάνε το Ισραήλ: Ιδού το σχέδιο για να ''διασπάσουν'' την ελληνοισραλινή συμμαχία

Να δημιουργήσουν ''ρωγμές'' στη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ προσπαθούν Άγκυρα και Τουρκικά ΜΜΕ. Παρόλο που έχουν περάσει μέρες από το τηλεφώνημα μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του  Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ στις 23 Νοεμβρίου, οι απόηχοι της τηλεφωνικής επαφής συνεχίζονται. 

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

''Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν τηλεφώνησε πρόσφατα στον Ισραηλινό Πρόεδρο Χέρτσογκ, με τον οποίο αντάλλαξε  θερμά μηνύματα. Ο Herzog σε δήλωσή του στη συνέχεια είπε: «Αν πιούμε ένα καφέ με τον Ερντογάν, θα λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας. Οι διαφωνίες και οι διαφορές μεταξύ μας δεν φαίνονται απειλητικές."

''Αλλά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε ανάλογες δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επικοινωνία που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, είπε:

«Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας, τονίσαμε ότι οι χώρες μας έχουν υψηλές δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη συνέχιση της επαφής και του διαλόγου με το Ισραήλ παρά όλες τις διαφορές απόψεων. Πιστεύουμε ότι η λήψη θετικών μέτρων στην Παλαιστινιακή-Ισραηλινή σύγκρουση θα συμβάλει στη θετική πορεία των σχέσεών μας».

Επιπλέον σε δήλωση της Προεδρίας Επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας, τονίστηκε η σπουδαιότητα των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

CONTINUE READING

Παράλληλα ο Herzog είπε στο τηλεφώνημα του με τον Πρόεδρο Erdogan, ότι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο προκειμένου να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας»'', αναφέρουν οι Τούρκοι

Η συνάντηση του Ερντογάν με τον Herzog θεωρείται από τους Τούρκους ότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας «εξομάλυνσης» μεταξύ της Τουρκίας και του ισραηλινού καθεστώτος. Μετά τη συνάντηση, η οποία θεωρείται η πιο συγκεκριμένη μορφή της διαδικασίας «εξομάλυνσης», όπου ήδη πραγματοποιούνται πολλές εξελίξεις, αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί στη γραμμή Άγκυρα-Τελ Αβίβ.

Ο Selim Öztürk διορίστηκε ως πολιτιστικός σύμβουλος στην Πρεσβεία του Τελ Αβίβ της Τουρκίας, η οποία ήταν σε συνομιλίες με το  Ισραήλ για «εξομάλυνση», ενώ πριν από λίγους μήνες, ο Ιρίτ Λίλιαν διορίστηκε ως Υπεύθυνος της Πρεσβείας της Άγκυρας από το  Ισραήλ.

Εμείς από την πλευρά μας θα επισημάνουμε ότι ο Ερντογάν προσπαθεί συνεχώς να εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ αρχικά και στη συνέχεια στη βάση του win-win να προσπαθήσει να το αποσπάσει από την συμμαχία του με Ελλάδα και Κύπρο τόσο αναφορικά με τον East-Med όσο και στο θέμα της ΑΟΖ στην ΝΑ. Μεσόγειο.

Επειδή στις πολιτικές εξελίξεις και συμμαχίες τα "πάντα ρεί" και δεν υπάρχουν ούτε μόνιμοι φίλοι ή μόνιμοι εχθροί, ενώ τα μόνα μόνιμα είναι τα συμφέροντα ενός κράτους τα οποία η ηγεσία του οφείλει και πρέπει να υπηρετεί, η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει άμεσα να συσφίξουν τις πολύ καλές σχέσεις τους με το Ισραήλ και συγκεκριμένα.

https://www.youtube.com/watch?v=N8KXvLzpcLs

 

Δημιουργία βάσεων του Ισραήλ στην Ελλάδα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς με χρήση ρουκετών και πυραύλων σε μεγάλους αριθμούς και εμβέλεια από την τρομοκρατική Παλαιστινιακή οργάνωση, το ιδιόμορφο ανάγλυφο του εδάφους της περιοχής, αλλά κυρίως το σχήμα του κράτους του Ισραήλ το οποίο στερείται βάθους, εισαγάγει νέα δεδομένα από πλευράς ασφαλείας.

Επιπλέον το Ισραήλ με εξαίρεση την Αίγυπτο στην κατεύθυνση χερσονήσου Σινά, και την Ιορδανία  περιστοιχίζεται από εχθρούς, όπως είναι οι Παλαιστίνιοι, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η Συρία όπου εδρεύουν Ιρανικές Δυνάμεις, οι Φρουροί της Επανάστασης IRGC, ενταγμένες  είτε στο στρατό του Άσσαντ, είτε ως ημιανεξάρτητες δυνάμεις που σταθμεύουν στο έδαφος της Συρίας.

Το πλέον επικίνδυνο για το Ισραήλ είναι ότι όλοι οι παραπάνω εχθροί του Ισραήλ , συμπεριλαμβανομένου και του κράτους του Ιράν φυσικά, διαθέτουν πυραυλικά συστήματα και ρουκέτες ικανές να πλήξουν  Ισραηλινά αεροδρόμια, ναύσταθμους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεγάλης σημασίας, της χώρας.

Όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα, όσο αξιόπιστα και αν είναι, έχουν σημείο κορεσμού έναντι των εισερχόμενων εναέριων απειλών-βλημάτων. Επιπλέον τα drone σε περίπτωση μαζικής επίθεσης σε σταθερούς στόχους, όπως τα Ισραηλινά αεροδρόμια μαζί με βλήματα ρουκετών και πυραύλων, μπορούν επιφέρουν καταστρεπτικά πλήγματα, όπως οι Χούτι της Υεμένης κατά εγκαταστάσεων πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Αλήθεια ποια θα είναι η λύση αποπροσγείωσης για τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη της πανίσχυρης πολεμικής αεροπορίας της φίλης και συμμάχου χώρας του Ισραήλ, αν εχθρικοί πύραυλοι, ρουκέτες και drone καταστρέψουν τους αεροδιαδρόμους ή άλλες κρίσιμες εγκαταστάσεις των αεροδρομίων του;

Η απάντηση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα  εθνικής ασφάλειας για το Ισραήλ, είναι η ύπαρξη αεροπορικής και ναυτικής βάσης σε έδαφος που θα βρίσκεται εκτός βεληνεκούς των  εχθρικών πυραύλων-ρουκετών  προερχόμενων από  την Παλαιστίνη-Λίβανο και Συρία.

CONTINUE READING

Με βάση τα παραπάνω ως μόνη αξιόπιστη λύση φαντάζει, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, η δημιουργία βάσης ή η φιλοξενία  Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, καθώς και η δυνατότητα ελλιμενισμού  πολεμικών του πλοίων, στην Κρήτη.

Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να τοποθετηθεί ραντάρ στα πρότυπα του Κιούρετσικ, ή ακόμη καλύτερα να μεταφερθεί το ραντάρ του Κιούρετσικ από την αντιδυτική, αντιισραλινή και αντιαμερικανική Τουρκία  στην Κρήτη, καθώς και να ενισχυθεί με επιπλέον  Ισραηλινά αντιαεροπορικά η άμυνα του νησιού.

Επιπλέον και προκειμένου να υπάρχει μια ενότητα αλλά και εδαφική συνέχεια  του δικτύου αντιαεροπορικής άμυνας Ελλάδας-Ισραήλ, η χώρα μας θα πρέπει ενοποιήσει με το Ισραήλ την αντιαεροπορική του άμυνα, δημιουργώντας  συνέχεια του από το έδαφος του Ισραήλ και το έδαφος της Ελλάδας, μέσω φρεγατών μας και πολεμικών πλοίων του Ισραήλ  που θα  δημιουργούσαν μια κοινή Τask Force  και θα έπλεαν  συνεχώς μεταξύ Κρήτης-Ισραήλ, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο αντιαεροπορικό τείχος.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα ακύρωναν στην πράξη όλες τις τουρκικές προσπάθειες για κλοπή της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, με την υπογραφή παράνομων μνημονίων  στα πρότυπα αυτού μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης, με την υπογραφή νέων Τουρκίας-Παλαιστίνης και Τουρκίας -Συρίας.

Η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρεί πάντα ως κόρη οφθαλμού επίσης τις άριστες σχέσεις της με τις ΗΠΑ-Γαλλία-Αίγυπτο-Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ.

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για τη χώρα μας προκειμένου να πετύχει τεράστια γεωπολιτικά οφέλη προλαβαίνοντας τις εξελίξεις και όχι ακολουθώντας τες.

https://www.youtube.com/watch?v=Mp4r1FYZZJE

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR