Greek-Turkish Relations
Updated at:

Πανικός στην Άγκυρα για το εμπάργο όπλων από τις ΗΠΑ: Προσλαμβάνουν λόμπι για να πιέσουν

Πανικόβλητοι οι Τούρκοι προσέλαβαν εταιρεία λόμπι στις ΗΠΑ αφού θέλουν πάση θυσία να ακυρώσουν το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη χώρα καθώς οι εντάσεις με την Ουάσιγκτον αυξάνονται πλέον σε άλλο επίπεδο.

CONTINUE READING

Η Turkish Aerospace Industries προσέλαβε αμερικανική εταιρεία λόμπυ με έδρα την Ουάσινγκτον με την επωνυμία Capitol Counsel, για να σώσει ό,τι σώζεται από παραγγελία επιθετικών ελικοπτέρων προς το Πακιστάν.

Αυτό δήλωσε ο Julian Pecquet, ιδρυτής και συντάκτης του Foreign Lobby Report.

Η ΤΑΙ προσέλαβε για τον σκοπό αυτόν την δικηγορική εταιρεία Greenberg Traurig. Η εταιρεία αυτή έχει επιφορτιστεί με το άνοιγμα του δρόμου για την πώληση των 30 τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων T-129 ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, το οποίο δυσανασχετεί με τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την παράδοση των τουρκικών ελικοπτέρων.

Η εταιρεία Pecquet ανακοίνωσε ότι οι κινητήρες CTS800 του ελικοπτέρου T-129 παράγονται από την αμερικανική εταιρεία Honeywall, δίνουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την τεράστια δυνατότητα να παρέμβει αποελεσματικά στη συμφωνία της τουρκικής TAI με το Πακιστάν, για να αντικαταστήσει τα αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερα Bell AH-1F Cobra.

Όταν η σύμβαση της TAI με την Greenberg Traurig συνήφθη στις 29 Οκτωβρίου, η εταιρεία Capitol Counsel άρχισε να εργάζεται απευθείας για την τουρκική εταιρεία.

Η εταιρεία λόμπυ στις ΗΠΑ έχει την αποκλειστική ευθύνη να προσεγγίζει όλα τα ανώτερα μέλη των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής και της Γερουσίας για να επιτρέψει την πώληση των ελικοπτέρων στο στρατό του Πακιστάν, μετά το εμπάργκο εξαγωγών στην Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε κυρώσεις με στόχο την τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών (SSB) στο πλαίσιο του Νόμου (CAATSA).

Οι κυρώσεις του νόμου CAATSA περιπλέκουν περαιτέρω τις προσπάθειες απελευθέρωσης της πωλήσεων επιθετικών ελικοπτέρων της TAI στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραμένει επίσης ασαφές το εάν η απαγόρευση άδειας εξαγωγής ισχύει για την συγκεκριμένη τουρκική εταιρεία ή αφορά την συγκεκριμένη πώληση ελικοπτέρων μόνο στο Πακιστάν.

CONTINUE READING

«όλα αυτά είναι ένα σημάδι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εμπιστεύεται πλέον τον τουρκικό στρατό και αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός A. Schanzer στο Foreign Lobby Report.

https://youtu.be/qq8ycWJt0F4

Σύμφωνα με άρθρο μας, υπενθυμίζουμε ότι στο στόχαστρο των Αμερικανο-εβραίων έχει τεθεί η πολιτική της Τουρκίας που θέλει «οθωμανική λίμνη» την Α. Μεσόγειο, με κατάληψη παράλληλα της Α. Ιερουσαλήμ και του Τεμένους Αλ Ακτσά.

Η στάση αυτή σε συνδυασμό με την προώθηση της μουσουλμανικής αδελφότητας στην περιοχή, έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλες τις αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες επηρεάζουν σαφώς την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων στην χώρα.

Ο Μακόβσκι, διευθυντής του ισχυρού Αμερικανό-εβραϊκού ινστιτούτου JINSA, είχε προτείνει στην Ουάσινγκτον να μετακινήσει στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο για να στηρίξει την Ελλάδα στην διαμάχη με την Τουρκία.

«Το Πεντάγωνο θα πρέπει επίσης να μετακινήσει ορισμένες στρατιωτικές μονάδες και συστήματα από την Τουρκία στην Ελλάδα, επίσης σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Η χώρα αυτή που είναι σταθμός των περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων, θα πρέπει να ενισχυθεί αμυντικά αλλά και διπλωματικά στην διαμάχη με την Τουρκίας με αφορμή την αποκλειστική οικονομική ζώνη της», είχε δηλώσει ο ίδιος.

CONTINUE READING

Νομίζουμε ότι αυτό θα είναι το επόμενο στάδιο των αμερικανικών κινήσεων στην περιοχή, πάντα για τα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία όμως στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν σχεδόν απόλυτα με τα ελληνικά.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR