World

Ο Ερντογάν έστειλε πράκτορα στη Νορβηγία για να κρατήσει τους Τούρκους μετανάστες πιστούς στην Τουρκία και το Ισλάμ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε έναν πράκτορα στην τουρκική πρεσβεία στη Νορβηγία στα τέλη του περασμένου μήνα για να διασφαλίσει ότι οι Τούρκοι που ζουν στη Νορβηγία θα παραμείνουν πιστοί στην Τουρκία, στον Ερντογάν και στο Ισλάμ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο πράκτορας, Mehmet Fatih Ozer, προφανώς παρουσιάστηκε ως σύμβουλος για τις θρησκευτικές υπηρεσίες, και είναι γνωστό ότι εργάζεται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, μια οργάνωση που έχει πλοκάμια που εκτείνονται σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, αναφέρει η πύλη ειδήσεων Rights Norway.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ασκεί την επιρροή της στα τουρκικά τζαμιά στο Όσλο, το Μπέργκεν, το Δράμεν, το Τρόντχαϊμ, το Moss και το Stavanger. Πολλοί θεωρούν ότι η οργάνωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που ο Ερντογάν για να διαδώσει το Ισλάμ σε όλη την Ευρώπη.

Στη σελίδα Facebook για την πρεσβεία της Τουρκίας στη Νορβηγία, ο Μεχμέτ Οζέρ δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει να κάθεται με το Κοράνι. Το βίντεο παρουσιάζει μια καμπάνια που θα εκτελεστεί κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Τα βίντεο με ισλαμικά μηνύματα που απευθύνονται σε Τούρκους νέους στη Νορβηγία θα δημοσιεύονται κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ο Νορβηγός επικριτής του Ισλάμ δημοσιογράφος Hege Storhaug ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν δημιουργεί μια "πέμπτη φάλαγγα" στη Νορβηγία κάτι που οι Νορβηγοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι στον κύριο τύπο δεν φαίνεται να παρατηρούν.

«Οι πολιτικοί λένε ότι πιστεύουν στην ένταξη, αλλά τι πιστεύουν ότι τα Τουρκόπαιδα και οι νέοι μαθαίνουν από τα σχολεία Κορανίου του Ερντογάν στα τζαμιά στη Νορβηγία; Δεν έχουμε δει ούτε ένα άρθρο σχετικά με τα τζαμιά του Ερντογάν στα μεγάλα κανάλια NRK, NRK, TV2, Aftenposten, VG ή Dagbladet », λέει ο Hege.

Ο Ερντογάν δηλώνει ανοιχτά ότι οι Τούρκοι στην Ευρώπη δεν πρέπει να ενσωματωθούν.

Πέρυσι, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν το δημοτικό συμβούλιο του Μάλμοε μετά από ένα φεστιβάλ που διοργανώθηκε από μια τουρκική ομάδα που συνεργάζεται στενά με το ευρωπαϊκό όργανο προπαγάνδας του Ερντογάν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR