World

Κορονοϊός: Παρά την πανδημία ο Ερντογάν τα βλέπει όλα ανθηρά

Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση “πυροβολεί” τον Ερντογάν ότι επιδίδεται στην “διπλωματία της μάσκας” μόνο και μόνο για να γίνεται αρεστός σε ξένες χώρες τη στιγμή που οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν μάσκες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τα βλέπει όλα ανθηρά.

CONTINUE READING

Κατά τον Ερντογάν -που μίλησε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του- η καμπύλη της επιδημίας “ισιώνει”.

Ο Ερντογάν προανήγγειλε δε και αποκατάσταση της κανονικότητας στη χώρα μετά το Μπαϊράμι, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να συγχαρεί την κυβέρνησή του και τον… εαυτό του που δημιούργησαν “μια ισχυρή υποδομή στον τομέα της υγείας”, αλλά και για την “έγκαιρη” λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Κι ας τους κατηγορούσε πριν λίγες ώρες ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φαΐκ Οζτράκ ότι “Δεν μπόρεσαν να διανείμουν πέντε μάσκες σε κάθε πολίτη τον περασμένο μήνα, αλλά έστειλαν αεροσκάφη γεμάτα μάσκες στη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία για να κάνουν επίδειξη”.

Κατά τον Ερντογάν ο λόγος που η Τουρκία επλήγη από τον κορονοϊό ήταν οι… γείτονες! “Η πανδημία που είναι βασικά ένα υγειονομικό πρόβλημα μετατράπηκε στην μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την άποψη των οικονομικών επιπτώσεων. Ιδιαίτερα η απόγνωση που έχουν βιώσει οι ανεπτυγμένες χώρες ενόψει μια τόσο βαθιάς κρίσης οδήγησε αναγκαστικά στην αλλαγή όλων των προβλέψεων που αφορούν στο μέλλον. Όπως ήταν φυσικό η Τουρκία δεν θα μπορούσε να παραμείνει εκτός αυτής της διαδικασίας με το να είναι γείτονας χωρών όπως το σύνολο της Ευρώπης και το Ιράν όπου το πλήγμα της πανδημίας ήταν βαρύ”, είπε ο Ερντογάν.

Όμως στην συνέχεια ξεδίπλωσε στα μέλη του κόμματός του και το όραμά του: “Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για καινούργιες καταστάσεις στην περιοχή μας και στην ανθρωπότητα μετά την πανδημία, πέρα από τον αγώνα κατά της ίδιας της πανδημίας… Η Τουρκία έχει την ευκαιρία να πάρει κεντρική θέση σε μια παγκόσμια διαδικασία αναδιάρθρωσης για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκειμένου να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά. Είναι αναγκαίο τόσο για την δική μας πολιτική ατζέντα όσο και για τις προσδοκίες του έθνους μας, ως κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να κάνουμε αυστηρή προετοιμασία. Το κόμμα μας θα γίνει η ατμομηχανή αυτής της διαδικασίας στη νέα αυτή περίοδο όπως έκανε τα τελευταία δέκα οχτώ χρόνια”, είπε ο Ερντογάν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR