Συρία
World

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Κανονικά οι ρωσικές περιπολίες στη Συρία

Τις περιπολίες στις βόρειες συριακές επαρχίες συνεχίζει η ρωσική στρατιωτική αστυνομία, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία. Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνεχίζει να περιπολεί στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στις βόρειες συριακές επαρχίες του Χαλεπίου, της Ράκκα και του Χασακά, ανέφερε ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας Ολέγκ Ζουράβλεφ.

«Οι ρωσικές μονάδες στρατιωτικής αστυνομίας συνεχίζουν την περιπολία στις διαδρομές ... στην επαρχία Χαλέπι, ... στην επαρχία Ράκκα, ... στην επαρχία Χασακά», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

Ο υποναύαρχος πρόσθεσε ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν επίσης περιπολίες εκτελώντας διάφορες διαδρομές στην περιοχή.

Οι περιπολίες αποτελούν μέρος της συμφωνίας Ρωσίας και Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησαν σε συμφωνία στο Σότσι της Ρωσίας που προβλέπει πολλά είδη περιπολικών αποστολών στην περιοχή των συνόρων από το ρωσικό στρατό, τους συνοριοφύλακες της Συρίας και τα τουρκικά στρατεύματα για να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR