Russia

Ρωσική ''βόμβα'': Οι "Γκρίζοι Λύκοι" του Ερντογάν δημιουργούν βάση κοντά στα σύνορα με την Κριμαία!

Eκεί θα εγκατασταθούν και Τούρκοι “Γκρίζοι Λύκοι”, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, οι οποίοι μαζί με Ουκρανούς θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ρωσία.    

Σύμφωνα με τον Ρώσο ilia Sergeev, “ο  πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκυ έλαβε δύο δώρα για την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Η τουρκική πλευρά υποσχέθηκε στο Κίεβο 33 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία. Φυσικά, αυτό είναι ένα δάνειο. Και όπως γνωρίζετε, ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια ευρεία χειρονομία ανακοίνωσε ότι στο νότο της περιοχής της Χερσώνας θα κατασκευάσει μια πόλη "για τους εκτοπισμένους από την Κριμαία".

Από πού προέρχεται αυτή η γενναιοδωρία;  Επιστρέφοντας στο Κίεβο ο Ζελένσκυ μίλησε για την πόλη των ονείρων του, η οποία σύντομα θα εμφανιστεί στα σύνορα της Κριμαίας.

 Περισσότεροι από 500 οικογένειες των Τούρκων Τάταρων της Κριμαίας θα πάρουν κατοικίες εκεί.

Στην πραγματικότητα όμως και πολλοί μαχητές από την Τουρκία, που ανήκουν στην οργάνωση “Γκρίζοι λύκοι” του Ερντογάν, θα μείνουν εκεί, για να  επεξεργαστούν "περαιτέρω ενέργειες για την επιστροφή της Κριμαίας" στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν εκπονήσει ένα πιθανό σχέδιο σαμποτάζ και τρόμου.

Σε πρόσφατη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής υλοποιήθηκε στο υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας, δόθηκε επίσημα ο αριθμός της  στρατιωτικής μονάδας της Κριμαίας που σχηματίστηκε στην περιοχή Genic.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της οργάνωσης των Τούρκων Τάταρων Mejlis, Mustafa Dzhemilev, “αυτοί οι μαχητές "θα είναι οι πρώτοι που θα εισέλθουν στην περιοχή της Κριμαίας”.

Πρόσφατα Ισλαμιστές μετακόμισαν στο συνοριακό χωριό με την Κριμαία Chongar, όπου εντοπίστηκαν αρχηγεία της οργάνωσης  Majlis (αυτονομιστές Τάταροι που ζητούν την επιστροφή της περιοχής στην Ουκρανία) και του αποκαλούμενου “δεξιού τομέα”.

Ακριβώς ένα μήνα πριν από τα γεγονότα στο Genichesk, ο επικεφαλής συντονιστής ουκρανικής ακραίας οργάνωσης, ένας φυγάς ολιγάρχης με ρωσικό διαβατήριο με το όνομα Λενουρ Ισιλαμόφ, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα θριαμβευτικό μήνυμα για την βοήθεια από την Τουρκία: «Συμφωνήσαμε να ανατινάξουμε τους Ρώσους στον Βόσπορο», έχοντας μαζί του μια αντιπροσωπεία της τουρκικής  εξτρεμιστικής ομάδας "Γκρίζοι Λύκοι".

“Τούρκοι πατριώτες από το κίνημα Bozkurtkar, Turk ulkuculeri, (δηλαδή "Γκρίζοι λύκοι"), μας επισκέφθηκαν εδώ στις περιοχές μας", δήλωσε ο ίδιος.

Οι απεσταλμένοι των «Γκρίζων Λύκων» επισκέφθηκαν τις βασικές βάσεις και τα σημεία ελέγχου, επιβεβαιώνοντας «την υποστήριξη στους αδελφούς Τούρκους της Κριμαίας».

Τα μηνύματα για την επίσκεψη απεικονίστηκαν από μια ειλικρινά σκανδαλώδη φωτογραφία. Ο Ισλάμωφ είχε δίπλα του  νέους ανθρώπους που σήκωναν τα όπλα τους, χαιρετώντας τους Τούρκους “Λύκους”. Έτσι, οι υποστηρικτές της ιδέας της ανωτερότητας της τουρκικής φυλής και της αναβιώσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας χαιρετίζουν ο ένας τον άλλον, τονίζει ο Ρώσος ειδικός και συνεχίζει :

"Σε στενή σχέση με τις ανώτερες δομές της επίσημης τουρκικής κυβέρνησης, οι μαχητές των Γκρίζων Λύκων εμπνέονται από  τα έργα των αιμοσταγών προγόνων τους που έκαναν γενοκτονίες.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι " Γκρίζοι Λύκοι" έχουν άμεση σχέση με το ΑΚΡ του Προέδρου Ερντογάν. Ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο έδειχνε έναν από τους ηγέτες της οργάνωσης αυτής, να συμμετέχει στο λυντσάρισμα του Ρώσου πιλότου του αεροσκάφους Su-24 που το κατέρριψαν οι Τούρκοι το 2015.

Και τώρα όλοι αυτοί επανεμφανίστηκαν στο Genichesk. Στις 27 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το εργοτάξιο της μελλοντικής πόλης ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιων Κατασκευών της Τουρκίας, μέλη  ομάδας εμπειρογνωμόνων , καθώς και η «ομάδα των Τούρκων  ακτιβιστών». Κάποιοι δεν έκαναν κόπο να κρύψουν την ταυτότητα τους. Πραγματικά δεν υπήρχε λόγος.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο επικεφαλής της ουκρανικής διοικητικής περιφέρειας δίπλα στην Κριμαία, Genichesky, Andrei Onishchenko, ο δήμαρχος A. Tulupov αλλά και οι εμπειρογνώμονες της εκτελεστικής επιτροπής της πόλης.

Οι Τούρκοι πήγαν αμέσως για να επιθεωρήσουν το τεράστιο χώρο για την τοπική επαγγελματική σχολή, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί στην πόλη.

Η ένθερμη υποστήριξη για την ιδέα εκφράστηκε από τον αναπληρωτή διοικητή της περιοχής της Χερσώνας,  Σεργκέι Κοζούρ: "Η περιοχή των γειτονικών περιοχών συνδέεται άμεσα με την προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία. Ως εκ τούτου, αυτή η συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να είναι ένα παράδειγμα, έτσι ώστε οι άνθρωποι από την άλλη πλευρά να βλέπουν ότι δεν έχουν ξεχαστεί, ότι τους φροντίζουμε με την κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών».

 Εάν η ναυτική βάση των ΗΠΑ είναι σχεδόν έτοιμη στο γειτονικό Όκακοβο στην Οδησσό , οι νέοι Οθωμανοί Τούρκοι σκοπεύουν  επίσης να εξοπλίσουν τη δική τους βάση στα σύνορα της Κριμαίας.” καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.

Αν όλα αυτά επαληθευτούν, τότε οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας όχι απλά θα επιδεινωθούν αλλά θα περάσουν σε μια άλλη σφαίρα, η οποία θα συνδέεται πιθανόν με τις συγκρούσεις του 18ου αιώνα, διότι η Μόσχα και ο Πούτιν, δεν παίρνουν χαμπάρι ούτε από Ερντογάν, ούτε από κανέναν άλλο, και καλά κάνουν για τα συμφέροντα της χώρας τους. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR