Armed Conflicts

Ανατροπή: Η Τυνησία στο πλευρό του Ερντογάν - ''Μοιράζει'' χρήμα το Κατάρ στην Τύνιδα

Ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed al-Mesmari δήλωσε ότι εκπλήσσεται από αυτό που χαρακτήρισε ως "εμπλοκή της Τυνησίας στη συνωμοσία" εναντίον της Λιβύης, όταν ο πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied κάλεσε τις φυλές της Λιβύης να πραγματοποιήσουν συνάντηση στην χώρα του, με παρόντες και Τούρκους, για να βρουν λύση, χωρίς τον Χαφτάρ.

Ο θυμός εξακολουθεί  να αναπτύσσεται μεταξύ των πολιτικών κύκλων της Λιβύης και αρκετές φυλές εκτίμησαν την πρόσκληση αυτή ως «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Εμίρη του Κατάρ Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, ο πρόεδρος της Τυνησίας Σαϊντ,  ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα μια δεύτερη συνάντηση με τους επικεφαλής των φυλών της Λιβύης στην Τυνησία, για να ανοίξει το δρόμο προς μια ειρηνική λύση στη Λιβύη.

Ο κ. Mesmari δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από την δήλωση της Τυνησίας, καθώς το πρόσφατο συνέδριο στην Tarhuna παρευρέθηκαν όλες οι  πόλεις και οι  φυλές της χώρας, τονίζοντας ότι ο Εμίρης του Κατάρ επισκέφθηκε την Τυνησία για να “χαλάσει” τα αποτελέσματα αυτής της διάσκεψης.

Το Φόρουμ των Φυλών της Λιβύης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Tarhuna, αποφάσισε την αντίσταση σε όλες τις μορφές εξωτερικής παρέμβασης, δηλαδή στην τουρκική παρέμβαση, την άρση του εμπάργκο όπλων και την απόρριψη οποιουδήποτε διαλόγου ή εκεχειρίας πριν οι Σύροι μισθοφόροι και οι Τούρκοι εισβολείς εγκαταλείψουν τη χώρα.

Πολλές φυλές της Λιβύης εξέδωσαν ανακοινώσεις  για να καταδικάσουν τις εκκλήσεις για συνάντηση των φυλών στην Τυνησία, θεωρώντας την ως συνωμοσία εναντίον του γειτονικού έθνους και των συνιστωσών του.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ανώτατου υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης, Mansour al-Hassadi, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τυνησίας θα έπρεπε να έχει υποστηρίξει τον GNA, δεδομένου ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Είπε επίσης ότι οι φυλές δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται και ο κοινωνικός τους ρόλος θα πρέπει να διατηρηθεί.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR