Middle East

Eίναι αυτός στρατιώτης του ΝΑΤΟ; - Στέλεχος των ΤΕΔ: ''Ο Αλλάχ μας καλεί''!

Η Άγκυρα, υποστηρίζει αρκετές αντικαθεστωτικές συριακές ομάδες ανταρτών, ενώ η Μόσχα, η οποία υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση, βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο και όπως δείχνουν τα πράγματα, είτε θα συγκρουστεί με τον Ερντογάν, είτε θα "ακυρώσει" ως πρόεδρο τον Άσαντ, μαζί με την δυνατότητα ανακατάληψης ολόκληρου του συριακού εδάφους.

https://twitter.com/AntiwarRawitna/status/1228344791290851330

 

Το πιο απίστευτο όμως στην όλη πρόσφατη τουρκική εκστρατεία στην Συρία είναι το δείγμα Τούρκου στρατιώτη των ΤΕΔ  και  σε συνέντευξη του σε τουρκικό ΜΜΕ, στην οποία αναφέρθηκε ο ίδιος στον Αλλάχ πολλές φορές, ενώ και η ίδια η εκφορά του λόγου του παραπέμπουν περισσότερο σε φανατικό ισλαμιστή, παρά σε στρατιώτη χώρας του ΝΑΤΟ, ενώ φαίνεται και η συστηματική πλύση εγκεφάλου από τους ανωτέρους του για την αποστολή του εκεί.

“Η ιστορία μας καλεί, είναι η ώρα για εμάς, ο Αλλάχ είναι μαζί μας και μας έστειλε ένα μήνυμα που άγγιξε το τουρκικό έθνος στην Ιντλίμπ”, φέρεται να είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με κοινωνικό δίκτυο: “Κατάντια του Τουρκικού στρατού. Οι στρατιώτες τους έχουν λίγη στρατιωτική και πολύ θρησκευτική κατάρτιση. Ακούστε, αυτός είναι στρατιώτης του ΝΑΤΟ!

Μέσα σε όλα αυτά, ο  αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι επέμεινε σήμερα Σάββατο ότι η Άγκυρα είτε θα πάρει αυτό που θέλει, αλλιώς  θα επιτεθεί με σφοδρότητα.

"Οι θέσεις των παρατηρητηρίων δημιουργήθηκαν και το συριακό καθεστώς έπρεπε να παραμείνει εκτός αυτού του χώρου. Η Ρωσία και το Ιράν επρόκειτο να εξασφαλίσουν ότι οι Σύριοι του Άσαντ θα παραμείνουν εκτός, η Τουρκία είχε επίσης υποχρεώσεις, τις οποίες εκπλήρωσε ", δήλωσε ο Οκτάι στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της NTV.

"Η Τουρκία ανέλαβε μια εξαιρετικά επικίνδυνη και δύσκολη υποχρέωση, ανέλαβε πραγματικά την πρωτοβουλία να σταματήσει την αιματοχυσία των αμάχων και να αποτρέψει ένα νέο κύμα μετανάστευσης και να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει τρομοκρατική φωλιά η πόλη", συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με  ρωσική πηγή, η Τουρκία έχει κινητοποιήσει στο Idlib περισσότερες από 70 άρματα μάχης , περίπου 200 τεθωρακισμένα οχήματα και 80 αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Μια ρωσική στρατιωτική διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Τουρκία κινητοποιεί ενεργά στρατιώτες, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Idlib, για να επιτεθεί στον συριακό στρατό.

  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR