World

Νέο μέτωπο ανοίγει ο Ερντογάν: Βομβάρδισε δυνάμεις του Άσαντ στη Βόρεια Συρία - Ακάρ: Δεν εκκενώνουμε τα παρατηρητήρια

Η προειδοποίηση του Τούρκου Υπ. Άμυνας

Νέο μέτωπο στη Συρία φαίνεται να ανοίγει η Τουρκία την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται έτοιμος να στείλει στρατεύματα και στην Λιβύη στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για στρατιωτική συνεργασία.

Όπως καταγράφει ο ιστότοπος almasdarnews.com ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε με πυρά πυροβολικού θέσεις του συριακού Στρατού στα βόρεια της επαρχίας Ράκα στη Συρία.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως υπάρχουν αρκετές απώλειες μεταξύ των Σύρων στρατιωτών, νεκροί και τραυματίες και δύο στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν.

Ο ιστότοπος σημειώνει επίσης πως πολλές εχθροπραξίες καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Συρίας παρά την συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών για κατάπαυση του πυρός σε Ράκκα και Al-Hasakah.

Ακάρ: Δεν εκκενώνουμε τα παρατηρητήρια

«Τα τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας είναι έτοιμα να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης που θα δεχθούν», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα εκκενώσουμε 12 παρατηρητήρια που είναι επιφορτισμένα με την ηρωική αποστολή να διασφαλίσουν την κατάπαυση του πυρός. Δεν πρόκειται να φύγουμε», τόνισε ο Ακάρ.

Την περασμένη εβδομάδα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στο χωριό Αλσουρμάν στο Ιντλίμπ, περικυκλώθηκε από στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας.

Μία παρόμοια εξέλιξη αναφέρθηκε τον περασμένο Αύγουστο, στο συριακό χωριό Μορέκ.

Θυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2018, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να μετατρέψουν την Ιντλιπ σε ζώνη αποκλιμάκωσης, στην οποία απαγορεύονται ρητά οι επιθέσεις.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR