File

Ο Ερντογάν στέλνει τζιχαντιστές από την Συρία στη Λιβύη: ΜΙG-21 ετοιμάζονται να κάψουν τους φιλότουρκους του GNA


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Tα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν στη Λιβύη. Ο LNA προχωράει ακάθεκτος συντρίβοντας τους φιλότουρκους του GNA.

Όπως έχει αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα σε πολλά άρθρα του, η Άγκυρα έχει στείλει ήδη πράκτος, συμβούλους και στρατιώτες στην Λιβύη. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετοί Τούρκοι νεκροί.

Όμως όπως είναι γνωστό, οι Τουρκικές ΕΔ είναι ολίγον τι περιορισμένων δυνατοτήτων στα πεδία της μάχης και ο Ερντογάν βλέποντας πως δεν αλλάζει η κατάσταση, αποφάσισε να στείλει δεκάδες μαχητές FSA. Δηλαδή του στρατού της Συριακής αντιπολίτευσης.

Όπως στην εισβολή στη Β. Συρία, έτσι και στη Λιβύη, η Άγκυρα βάζει μπροστά τους ισλαμιστές, οι οποίοι διψούν για αίμα και χρήματα.

Για άλλη μία φορά άλλοι θα κάνουν την δουλειά για την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες υπάρχει κινητικότητα, καθώς Τούρκοι Αξιωματούχοι πηγαίνουν στην Τρίπολη, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε συναντήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας με τους επικςφαλής του FSA, ή National Army όπως αποκαλείται πλέον.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Τουρκία ζήτησε από τον αρχηγό των ισλαμιστών του FSΑ εντός ολίγων ημερών να έχει καρταρτηθεί ειδική λίστα με τα ονόματα αυτών που θα θελήσουν να πολεμήσουν στην Λιβύη.

Μάλιστα τα χρήματα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, ούτως ώστε να προσελκύσουν τους φονιάδες που αιματοκύλισαν την Συρία, καθώς θα λαμβάνουν 2.000 δολάρια το μήνα!

Όλα αυτά έχουν σημάνει συναγερμό σε Ελλάδα-Αίγυπτο-Ισραήλ και Ιταλία και γι'αυτό τον λόγο προχωρούν σε κινήσεις με σκοπό να προλάβουν τον Ερντογάν.

Το πρασκήνιο είναι έντονο,  καθώς η χώρα μας θα συνεργαστεί με το ΠΝ της Αιγύπτου, με σκοπό να εμποδιστεί η διέλευση τουρκικών πολεμικών πλοίων προς τη Λιβύη, ενώ ήδη έχει προσκληθεί στην Ελλάδα ο Χαφτάρ. 

Πάντως ο LNA σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά όπως θα δείτε και στο βίντεο, ετοιμάζει την απόλυτη επίθεση αύριο κατά των τουρκόφιλων του GNA, με τα μαχητικά να βρίσκονται σε θέσεις μάχης.

Οι εξελίξεις είναι πλέον καταιγιστικές.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1209195047767486471?ref_src=twsrc%5Etfw

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR