World

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε σήμα έναρξης στρατιωτικής επιχείρησης - Οι Αμερικανοί μεταφέρουν εσπευσμένα όπλα και εφόδια στους Κούρδους


Ο Ερντογάν έδωσε το σήμα για στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία στην περιοχή της Ροζάβα και οι Αμερικανοί εφοδιάζουν τους Κούρδους.

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, όπου η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμη εγκαθιδρύσει μια σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη»,όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία από κοινού με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα έχει δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο και έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Οι Τούρκοι στρατιώτες περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη

Στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με το χέρι στην σκανδάλη περιμένουν στην συνοριακή πύλη Αγινελ Αραπ που βρίσκεται απέναντι από το Σουρουτς, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Οι κάννες πυροβολικού των Firtina έχουν στραφεί προς τους Κούρδους, ενώ έχουν γίνει εργασίες στρατιωτικών οχυρώσεων.

Μεγάλη αμερικανική φάλαγγα μετέφερε όπλα και εφόδια στους Κούρδους της Συρίας

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ένα μεγάλο αμερικανικό κονβόι με εφόδια, όπλα και καύσιμα εισήλθε στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας από το Ιράκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xeber24.

Το Xeber24 ανάρτησε και στο twitter σύντομο βίντεο που δείχνει την αμερικανική φάλαγγα με τα φορτηγά να εισέρχεται στη βορειοανατολική Συρία.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απάντησαν ότι είναι έτοιμες να διεξάγουν με ολοκληρωτικό πόλεμο στους Τούρκους εισβολείς.


 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR