World

Κορβέτες Milgem για το Πακιστάν: Έναρξη της ναυπήγησης με Ερντογάν και Πακιστανό Α/ΓΕΝ!

Ο επικεφαλής του πακιστανικού ναυτικού, ναύαρχος Τζαφάρ Μαχμούτ Αμπασί και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έκαναν μαζί την έναρξη ναυπήγησης της πρώτης κορβέτας κλάσης Milgem του Πακιστάν στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, aναφέρει το defencepoint.gr

Τον Ιούλιο του 2018 υπεγράφη η σχετική συμφωνία μεταξύ των τουρκικών ναυπηγείων ASFAT και του πακιστανικού υπουργείου Άμυνας για τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών της κλάσης. Η ναυπήγηση του πρώτου σκάφους θα διαρκέσει 54 μήνες και να αναμένεται να παραδοθεί στο πακιστανικό ναυτικό το 2023. Τα λοιπά πλοία θα παραδίδονται ανά έξι μήνες μετά το πρώτο, με το τελευταίο να παραδίδεται το 2025.

Το συμβόλαιο προβλέπει επίσης την μεταφορά δικαιωμάτων σχεδίασης και τεχνογνωσίας από την Τουρκία στο Πακιστάν. Τα δύο πρώτα πλοία θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία και τα άλλα δύο στο Πακιστάν.

Η ακριβής διαμόρφωση των σκαφών δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά ο ναύαρχος Αμπασί είχε δηλώσει παλαιότερα πως τα σκάφη θα φέρουν 16 κάθετους εκτοξευτές VLS για κινεζικούς πυραύλους επιφανείας-αέρος μέσου βεληνεκούς LY-80/HHQ-16.

Τα σκάφη πιθανότατα θα φέρουν και αντιπλοϊκούς πυραύλους, είτε κινεζικούς C-802, είτε πακιστανικούς Harbah ASCM. Τα σκάφη θα φέρουν και συστήματα Gökdeniz της τουρκικής Aselsan.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR