Opinion

Γ. Τράγκας: Τα νησιά μας θα χαθούν, εάν δεν τεθούν σε συναγερμό μονάδες πολιτοφυλακής, εθνοφυλακής

Σήμερα μεγάλη απεργία για τον αναπτυξιακό νόμο. Παραλύουν οι συγκοινωνίες και διάφοροι τομείς του δημοσίου. Ο κύριος Μητσοτάκης ποντάρει στη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δει επίσημα τον Ερντογάν και πρότεινε να συναντηθούν σε ιταλικό εστιατόριο για μισή ώρα. Βέβαια, ορισμένες φορές ανάμεσα σε ένα σπαγγέτι με πέστο και ένα κομμάτι τιραμισού κλείνονται οι καλύτερες συμφωνίες ή σβήνουν διάφορες διαφωνίες. Ίδωμεν.

Οι δανειστές επέστρεψαν με σκληρό πρόσωπο και με την ίδια εμμονή για συνέχιση της λιτότητας των Ελλήνων. Οι Γερμανοί επιμένουν στον απόλυτο οικονομικό έλεγχο και στην ισοπέδωση των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Και αυτό το κάνουν ενώ οι Τούρκοι πιέζουν για μοιρασιές και νέα διαμόρφωση συνόρων από τη Θράκη έως την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, ένα πραγματικό οικονομικό τσουνάμι πλήττει όλη τη Μεσόγειο, μετά τη χρεοκοπία της Τόμας Κούκ στο Λονδίνο. Εξακόσιες χιλιάδες άνθρωποι είναι στο δρόμο της επιστροφής. Η μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού σε καιρό ειρήνης, ενώ αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα των golden boys, των διευθυντών της Τόμας Κούκ που έριξαν έξω την εταιρία παίρνοντας οι ίδιοι πριμ και μπόνους εκατομμυρίων.

Τριακόσια εκατομμύρια είναι το φέσι στις ελληνικές εταιρίες.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντά τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη και σε αυτό το ραντεβού, ο ίδιος και η κυβέρνησή του ποντάρουν πολλά. Πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα βοηθήσει και θα αναχαιτίσει τις ορέξεις της Τουρκίας, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο. Ίσως είναι μια καλή στιγμή, λόγω της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα. Η αμερικανική διοίκηση είναι θυμωμένη με τις διαρκείς φιλορωσικές αποκλίσεις του κου Ερντογάν, με τις αγορές ρωσικών όπλων και τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί εναντίον των ΗΠΑ.

Ο κος Ερντογάν όπως ανέφεραν πηγές του Αμερικανού Προέδρου δεν θα είναι ανάμεσα στους ηγέτες που θα δει επισήμως ο Ντόναλντ Τραμπ. Η μόνη ελπίδα για συνάντηση είναι ένα γεύμα που θα παρατεθεί αύριο από το τουρκοαμερικανικό συμβούλιο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά από διάφορες πιέσεις και εισηγήσεις δέχτηκε να τον συναντήσει στο εστιατόριο Cipriani για μισή ώρα, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και στη συνέχεια ο Τραμπ, αφού απευθύνει ένα μικρό λογύδριο θα αποχωρήσει χωρίς να φάει μακαρονάδα. Με το επιχείρημα ότι έχει μια πολύ σημαντικότερη υποχρέωση. Πρέπει να πάρει μέρος σε ένα γεύμα χορηγών για την προεκλογική εκστρατεία του το 2020.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, στέλνει το γαμπρό του σε ένα γεύμα που διοργανώνει το φόρουμ Νταβός και εκεί θα είναι προσκεκλημένος ο γαμπρός του Ερντογάν ο κος Μπεράτ Αλμπαιράκ. Όπως αντιλαμβάνεστε ο πρόεδρος σέβεται τις αποφάσεις του Κογκρέσου και την αμερικανική νομοθεσία που είναι πολύ αυστηρή για τις σχέσεις της Αμερικής με εκείνους που αγοράζουν όπλα από τους Ρώσους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πράγματι πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει στη Νέα Υόρκη και πολύ δύσκολους ελιγμούς, αφού όλες οι επαφές αφορούν εθνικά θέματα.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλέον όσα συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου η κατάσταση είναι τραγική. Τα νησιά έχουν καταληφθεί από χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι ουσιαστικά δεν έχουν να φάνε και αποτελούν υγειονομική βόμβα για τις τοπικές κοινωνίες.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως τουλάχιστον αναφέρει η Καθημερινή σήμερα στο βασικό θέμα της, σπεύδει να ενισχύσει και να επιτηρήσει το Αιγαίο με πλωτά του λιμενικού και του στρατού ξηράς. Επανδρώνονται παλιά παρατηρητήρια και σπεύδουν εκεί τουλάχιστον 100 άνδρες του λιμενικού για να στελεχώσουν τα πληρώματα των πλωτών μέσων. Σήμερα κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και να μην θεωρηθεί καθόλου υπερβολικό.

Τα νησιά μας θα χαθούν, εάν δεν τεθούν σε συναγερμό μονάδες πολιτοφυλακής, εθνοφυλακής, εάν δεν εκπαιδευτούν οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν χειρότερες καταστάσεις, εάν δεν αυξηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού και κυρίως αν δεν υπάρξει βαριά σκιά σε όλη την περιοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, του στρατού ξηράς και του ναυτικού.

Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μεγάλα προβλήματα και θα καταστεί η όλη περιοχή προθάλαμος επαρχίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας του κου Ερντογάν. Όσο είναι καιρός, αφήστε τα αριστερά, τα ουμανιστικά και τα ευρωπαϊκά και προειδοποιήστε με βαριά σκιά στρατιωτικής παρουσίας σε όλο το μήκος των ανατολικών ακτών. Μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί επεισόδιο ή άλλη προβοκάτσια που θα οδηγήσει σε νέα Ίμια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR