World

Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι για το σχέδιο «Δεύτερο Ισραήλ»: Αμερικανοί εκπαιδεύουν Κούρδους σε αστικό περιβάλλον - Βίντεο

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην Άγκυρα, με την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει Αμερικανό  στρατιωτικό να εκπαιδεύει Σύρο Κούρδο του YPG, σε τεχνικές μάχης σε αστικό περιβάλλον.

Πρόκειται για Αμερικανό στρατιωτικό που ανήκει στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (CENTCOM), ο οποίος προετοιμάζει προφανώς ικανό αριθμό ανταρτών του YPG, σε τεχνικές καταδρομών στην Συρία.

https://twitter.com/SOJTFOIR/status/1171785968782757889

Το βίντεο ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό των κοινωνικών μέσων των δυνάμεων των ΗΠΑ. Τα πρώτα αιχμηρά σχόλια στον τουρκικό τύπο κάνουν λόγο για αμερικανική υποκρισία κατά της Τουρκίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέλαβαν δεσμεύσεις στο YPG και συνεχίζουν να υποστηρίζουν έντονα με άφθονη υλικοτεχνική υποστήριξη τους Σύρους τρομοκράτες που εισέρχονται στα τουρκικά σύνορα. Ειδικά τους παρέδωσαν θωρακισμένα φυλάκια πολλαπλών χρήσεων που περιβάλλονται με τάφρο», σημειώνει Τούρκος ειδικός.

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθεί να νομιμοποιήσει τους Σύρους Κούρδους παραβιάζοντας όλες τις συμφωνίες με την Άγκυρα.

Την ίδια στιγμή,  ο Τούρκος Αντιστράτηγος ε.α. Ismail Hakki Pekin δήλωσε ότι: «οι ΗΠΑ διενεργούν περιπολίες με την Τουρκία. Αλλά την ίδια στιγμή στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Η πραγματική πρόθεση των ΗΠΑ έναντι του PKK είναι η δημιουργία ενός κράτους (Κουρδιστάν). Η Τουρκία «ανεξέλεγκτα» προσπαθεί να καθυστερήσει τα σχέδια αυτά. Πρόκειται  για την εκτέλεση ενός σχεδίου από την Δύση, της οποίας ο κύριος σκοπός είναι η ίδρυση του δεύτερου Ισραήλ».

Την ίδια στιγμή έχουμε σήμερα τουρκικές στρατιωτικές ενισχύσεις, οι οποίες εισήλθαν στη νοτιοανατολική περιοχή της επαρχίας Idlib στην Συρία και την πόλη Μααράτ αλ-Νουμάν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα με περίπου 30 οχήματα εισήλθε στο στρατιωτικό συγκρότημα στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Idlib.

Η Άγκυρα βλέπει τις Δημοκρατικές Δυνάμεις κυρίως του συριακού Κουρδιστάν, ως τη σπονδυλική στήλη του Ισραηλινού Κράτους υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., ενώ οι Τούρκοι πιέζουν για μια ασφαλή ζώνη, με σκοπό να εξασφαλίσουν την άμυνα των συνόρων τους.

Η παρουσία Κούρδων στα τουρκικά σύνορα αποτελεί πρόκληση για τον Ερντογάν, ο οποίος απειλεί με μονομερή εισβολή των δυνάμεων του στη Συρία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Στη χώρα μας έχουμε 3.650.000 πρόσφυγες. Τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε κι αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Όμως να ξέρετε πως αυτή η πορεία θα μας φτάσει σε διαφορετικά σημεία. Ποιο είναι το σημείο αυτό; Ή θα γίνει αυτό (σ.σ. η ζώνη ασφαλείας) ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας» είπε ο τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει.

«Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό» είπε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα σενάριο εμπλοκής των Τούρκων στο συριακό έδαφος χωρίς την άδεια των ΗΠΑ, εισερχόμενοι οι ίδιοι σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου στο συριακό έδαφος, έχοντας απέναντι τους Σύρους,  Κούρδους και φυσικά τους Αμερικανούς.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR