Government

«Πυρά» Μητσοτάκη κατά Ερντογάν: «Διάλογος & όχι τσαμπουκάδες από την Τουρκία» - Δείτε Live (upd)


Ανανέωση 13:33 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει επί παντός επιστητού και κυρίως να αναλύσει τα όσα εξήγγειλε κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, το βράδυ του Σαββάτου. Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά σχολίασε τα εξής:

«Στόχος είναι να βρίσκεις λύσεις. Προσερχόμαστε και σε αυτή τη διαπραγμάτευση με το διεθνές δίκαιο να είναι με το μέρος μας. Για τις προκλήσεις της Τουρκιας στην Κυπριακή ΑΟΖ υπάρχει αντίδραση από την Ε.Ε.

Ευρωπαϊκό πρόβλημα είναι και το μεταναστευτικό. Ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση αλλά χωρίς απειλές και τσαμπουκάδες.

Είναι πάντα καλύτερο να συζητάμε και αν ο κ. Ερντογάν θέλει να κάνει επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα»

Αρχικό κείμενο 13:οο

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Με τη συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkyriakosmitsotakis%2Fvideos%2F369439733978601%2F&show_text=0&width=560

Χθες, ο πρωθυπουργός, κατά την καθιερωμένη ομιλία του, ανήγγειλε σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων και παροχών προς τους πολίτες:

-Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.

-Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

-Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% σε 5%.

-Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Επίσης, αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

-Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.

-Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

-Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

-Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

-Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι θα υπάρχει σύντομα η δυνατότητα, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας να πάρει μια πιο θεσμική, μια πιο μόνιμη μορφή.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR