World

Κοροϊδεύει τον κόσμο ο Ερντογάν με τους Χριστιανούς της Τουρκίας: Η περιοχή μας ήταν πάντα η καρδιά της θρησκευτικής, εθνικής και πολιτιστικής πολυμορφίας

Την στιγμή που οι Χριστιανοί στην Τουρκία διώκονται με κάθε τρόπο, όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέφερε σε προηγούμενο άρθρο προ δεκαημέρου το Σάββατο είχαμε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός καθώς τέθηκε ο ακρογωνιαίος λίθος της πρώτης νέας εκκλησίας στη σύγχρονη Τουρκία!!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την σχετική τελετή το Σάββατο για την κατασκευή της πρώτης νέας εκκλησίας στην Τουρκία από την ίδρυση της δημοκρατίας το 1923.

Η νέα εκκλησία στην περιοχή Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης θα εξυπηρετήσει την συρορθόδοξη κοινότητα, μία από τις χριστιανικές μειονότητες της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν παραχώρησε το αίτημα των Ασσυρίων να οικοδομήσουν την εκκλησία σε δημόσια περιουσία ως πρωθυπουργός το 2009. Οι Ασσύριοι μοιράζονταν τόπους λατρείας με άλλες χριστιανικά δόγματα ανέφερε ο δημοσιογράφος Ραγκσί Σόυλου.

"Είναι το κρατικό καθήκον της Τουρκικής Δημοκρατίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες λατρείας και σε όλα τα άλλα θέματα της Ασσυριακής μας κοινότητας, των αρχαίων παιδιών της γεωγραφίας μας", δήλωσε ο Ερντογάν στην πρωτοποριακή τελετή.

"Είμαστε ένα έθνος που κυβερνάει την περιοχή για σχεδόν μια χιλιετία και την Κωνσταντινούπολη για 566 χρόνια. Σε όλη αυτή τη μακρά ιστορία, η περιοχή μας ήταν πάντα η καρδιά της θρησκευτικής, εθνικής και πολιτιστικής πολυμορφίας, και κυρίως της συνείδησης της ανθρωπότητας” τόνισε και...γελάει ο κόσμος!!

Η κατασκευή της νέας Ασσυριανής Ορθόδοξης εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

"Βλέπω τον Ναό του Μόρφ Εφρέμ (Άγιος Εφραίμ) ως νέο πλούτο για την Κωνσταντινούπολη", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην περιοχή Yeşilköy της πόλης από την ευρωπαϊκή πλευρά.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η πόρτα της Τουρκίας ήταν ανοιχτή σε όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους, από την Ισπανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική. "Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Άραβες, Κούρδους, Τούρκμενους, Μουσουλμάνους, Ασσύριους, Γιαζίντι, άλλες ομάδες από τη Συρία, το Ιράκ", δήλωσε ο Ερντογάν. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέση στις καρδιές ή τα μυαλά του τουρκικού λαού για διακρίσεις και δεν θα υπάρξει ποτέ.

"Αν και τα βάσανα στην περιοχή μας τα τελευταία 150 χρόνια έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και πολλές καταστροφές, ποτέ δεν έχουμε φτάσει ούτε καν σε αμφισβήτηση στη θέλησή μας να συνυπάρξουμε. Για εμάς, όποιος έχει αγάπη και πίστη στην Τουρκία και συμβάλλει στη [χώρα] είναι πολίτης πρώτης τάξης ", τόνισε ο Ερντογάν.

"Ο πραγματικός στόχος των τρομοκρατικών ομάδων και των συμμάχων τους είναι η κοινή μας πατρίδα και ο καλύτερος τρόπος να τους απογοητεύσουμε είναι να δούμε τις διαφορές μας ως τον σημαντικότερο πλούτο μας", δήλωσε ο Ερντογάν.

Η νέα εκκλησία θα κατασκευαστεί σε άδειο μέρος του δήμου κοντά στο ιταλικό νεκροταφείο της γειτονιάς Yeşilköy της περιοχής Bakırköy, με υψηλή συγκέντρωση της κοινότητας των Ασσυρίων.

Υπάρχουν 25.000 Ασσυριανοί Χριστιανοί στην Τουρκία, περίπου 18.000 από τους οποίους ζουν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR