World

«Βόμβα» στην επίσκεψη Ερντογάν από την σύλληψη κατασκόπου της MIT στην γερμανική αστυνομία


Αποκάλυψη - βόμβα από την εφημερίδα Tagesspiegel ανήμερα της επίσκεψης του Σουλτάνου στο Βερολίνο και της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την γερμανιική εφημερίδα, οι αρχές ασφαλείας ερευνούν ακόμη μια περίπτωση κατασκοπείας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται γερμανός αστυνομικός, που συνεργαζόταν με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ανώτερο αστυνομικό υπάλληλο, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε εμπιστευτικά στοιχεία όπως διευθύνσεις εξόριστων αντιπάλων αντιπολίτευσης και αντικαθεστωτικών στην τουρκική πρεσβεία.

Για το περιστατικό η αστυνομία του Βερολίνου ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: «Εάν επιβεβαιωθεί η υποψία ότι θα μεταδοθούν ευαίσθητα δεδομένα στην τουρκική πρεσβεία εναντίον ενός από τους συναδέλφους μας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έρευνας από τον εισαγγελέα, αυτό θα συνιστά όχι μόνο παραβίαση της αλλά και σοβαρό αδίκημα, που δεν μπορεί να αντιστραφεί."


Τα "πλοκάμια" της MIT
Ξανά και ξανά, οι πράκτορες του MIT και οι ομάδες δολοφόνων της εντοπίστηκαν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το 2013, τρεις Κούρδοι πολιτικοί δολοφονήθηκαν από την MIT στο Παρίσι της Γαλλίας. Στο Αμβούργο, ο πράκτοριας της MIT Mehmet Fatih S. καταδικάστηκε σε περιορισμό, παρόλο που εμπλέκεται σε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του τότε συν-προέδρου της NAV-DEM, Yüksel Koc.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα- οι κατά καιρούς έρευνες - εναντίον των κατασκόπων της MIT περιορίζονταν. Η MIT εργάζεται μέσω της τουρκικής θρησκευτικής αρχής DITIB, των εμπλεκόμενων εταιρειών και των τουρκικών τραπεζών, προσπαθώντας να συγκεντρώσει πληροφορίες.

Οι πράκτορες της MIT υπέβαλαν επίσης αίτηση στην Εθνική Μυστική Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF). Παρόλο που υπάρχουν περισσότεροι από 6.000 πράκτορες της MIT που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, η έρευνα δεν έχει φτάσει ποτέ περισσότερο από ένα συμβολικό επίπεδο και καμία από τις δοκιμές κατά της MIT δεν έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα.

Στις 30 Αυγούστου, η εφημερίδα Welt am Sonntag ανέφερε ότι ένας Τούρκος-Γερμανός επικεφαλής επιθεωρητής στο κρατίδιο του Hessen είχε συχνές συναντήσεις με πράκτορες MİT στη Γερμανία και ότι είχε διεξαχθεί έρευνα.

Οι άνδρες του Ερντογάν έχουν "επιμολύνει" και τα "φυτώρια" της αστυνομίας. Κατά πληροφορίες υποστηρικτές του καθεστώτος Erdoğan έχουν διεισδύσει στις αστυνομικές ακαδημίες, πέρα ​​από τις ήδη αποκαλύψεις για την παρείσφρηση αρκετών σε κρατικούς θεσμούς και αστυνομικές δυνάμεις στη Γερμανία.

Οι κατάσκοποι του Ερντογάν διεισδύουν στη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για τους πρόσφυγες Η MİT έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο αντιπροσώπων στη Γερμανία μέσω κυρίως του ιδρύματος θρησκευτικών υποθέσεων DİTİB, των προξενείων, των εταιρειών κελύφους και των τουρκικών τραπεζών ...

Πηγή:onalert.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR