World

Δεύτερο παλάτι κατασκευάζει ο Ερντογάν παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία φαίνεται ότι δεν επηρεάζει το καθεστώς Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sözcü, ο Τούρκος πρόεδρος θα αποκτήσει ένα δεύτερο “εξοχικό παλάτι” παρόμοιο μ΄ αυτό που κατασκευάστηκε στην Άγκυρα.

Το νέο παλάτι θα κατασκευαστεί στην αρχαία πόλη Ahlat στην ανατολική επαρχία Bitlis της Τουρκίας. Ο δήμος της πόλης έχει δεσμεύσει 10.000 τετραγωνικά μέτρα γης δίπλα στη λίμνη Βαν τη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας.

Η είδηση για την κατασκευή του νέου παλατιού έρχεται να προστεθεί σε μια δήλωση του Ερντογάν τον Αύγουστο. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θέλει να χτίσει ένα προεδρικό μέγαρο στην αρχαία πόλη όπως ο Σουλτάνος ​​Άλπ Αρσλάν, ο δεύτερος σουλτάνος ​​της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι απομένει “μόνο η διαταγή του προέδρου μας για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ανάκτορο του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, έχει 1150 δωμάτια.

militaire.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR