Middle East

Στάζει μίσος στην Τουρκία κατά των Εβραίων: Υπό πολιορκία η πρεσβεία του Ισραήλ - Νετανιάχου κατά Ερντογάν: "Εχεις στρατό κατοχής στην Κύπρο και μιλάς;


Νέα, σκληρή απάντηση στον Ερντογάν έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. Ο Μ.Νετανιάχου κατηγορεί πλέον ευθέως τον Ρ.Τ.Ερντογάν ως υποστηρική της "τρομοκρατικής οργάνωσης" Χαμάς κάτι που είχε προαναγγείλει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Ολέθριες εξελίξεις: Aναφορές κόλαφος για Ερντογάν από ΜΟΣΑΝΤ-Σιν Μπετ – Η Τουρκία στρατολόγος και σπόνσορας της Χαμάς!

Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, εκατοντάδες στην Τουρκία ενώθηκαν για να πολιορκήσουν την πρεσβεία του Ισραήλ. Οι μεγάλες αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε Αγκυρα, Σμύρνη και στον ιστορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης με τους Τούρκους να ζητωκραυγάζουν υπέρ της Χαμάς και να χειροκροτούν:

"Δόντι για Δόντι και αίμα για αίμα, θέλουμε εκδίκηση".

Δείτε εδώ το Βίντεο
https://twitter.com/abdbozkurt/status/996244775702597632?ref_src=twsrc%5Etfw

Την ίδια ώρα η Χαμάς όπως μπορείτε να δείτε και στα 2 βίντεο συνεχίζει την πολεμική ρητορική κατά του Ισραήλ, μια ρητορική την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως και ο Ερντογάν με την νέα ισλαμική Τουρκία.

Αλλά δεν η αντιπαράθεση δεν μένει μόνο σε ρητορικό επίπεδο. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πολύ σοβαρές προκλήσεις και εξελίξεις.

"Λέμε στους ηλίθιους που θέλουν να μετακινήσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ ότι σκάβεται τον δικό σας τάφο. Η γη της Παλαιστίνης θα εκραγεί κάτω από τα πόδια του εγκληματία"

"Θάνατος στο Ισραήλ, δεν θα αναγνωρίζουμε ποτέ το Ισραήλ" φωνάζει ο αρχηγός της Χαμάς και πρωτοπαλίκαρο πλέον του Ρ.Τ.Ερντογάν

«Ο άνθρωπος που στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να κρατούν σε κατοχή τη Βόρεια Κύπρο και εισβάλει στη Συρία, δεν θα κάνει κήρυγμα σε εμάς όταν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από απόπειρα της Χαμάς» έγραψε στο twitter ο ισραηλινός πρωθυπουργός για να προσθέσει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν:

«Ο άνθρωπος του οποίου τα χέρια είναι αιματοβαμμένα από αμέτρητους Κούρδους πολίτες σε Τουρκία και Συρία είναι ο τελευταίος που θα κάνει κήρυγμα σε εμάς σχετικά με την ηθική της μάχης».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, υπερασπίστηκε την αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι για τη βία ευθύνεται η Χαμάς η οποία «σπρώχνει» αμάχους στη «γραμμή του πυρός».

«Σπρώχνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στη γραμμή του πυρός με στόχο να έχουν θύματα. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Εκείνοι προσπαθούν να προκαλέσουν θύματα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, κάτι που είναι φρικτό», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι οποιοσδήποτε στρατός στον κόσμο θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και διαβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούν αρχικά να σταματήσουν τους διαδηλωτές με «μη θανατηφόρα» μέσα.

Ο στόχος είναι «να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από ανθρώπους που λένε «θα σας καταστρέψουμε, θα πλημμυρίσουμε τη χώρα σας», συνέχισε.

Υποστήριξε επίσης ότι τα γεγονότα της Δευτέρας θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

«Αν η Χαμάς δεν τους είχε ωθήσει, τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Η Χαμάς ευθύνεται και το έκανε σκόπιμα», επέμεινε.

Νετανιάχου: Να μη μας κάνει μαθήματα ηθικής ο Ερντογάν

Η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε «κράτος τρομοκράτη» το Ισραήλ, μετά τον θάνατο 60 Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, προκάλεσε την αντίδραση του Μπενιαμίν Νετανιάχου που απάντησε ότι δεν δέχεται από εκείνον «μαθήματα ηθικής».

«Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής», αναφέρει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την 1η Απριλίου ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει να δεχθεί μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια», αναφερόμενος στην Τουρκία.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στη λωρίδα της Γάζας, ότι υποκινεί τη βία στα σύνορα του θύλακα αυτού με το Ισραήλ.

Τα όργανα άρχισαν να χτυπάνε δυνατά στην περιοχή...

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR