World

«Βαρεθήκαμε» φωνάζουν οι Τούρκοι και ο Ερντογάν απειλεί να «κλείσει» το Twitter

Μετά το «ΤΑΜΑΜ» (σημαίνει «αρκετά») ο Ταγίπ Ερντογάν… απέκτησε νέο hashtag και απειλεί να κλείσει το Twitter. «Βαρεθήκαμε» (#SILILDIK) φώναξαν χιλιάδες Τούρκοι, μέσα σε μόλις λίγες ώρες!

Ο Ομέρ Φατίχ Σαγιάν, διευθυντής του Συμβουλίου Ασφάλειας Πληροφοριών και Επικοινωνίας της Τουρκίας (BTK), σύμφωνα με το HellasJournal, έστειλε μια προειδοποίηση στο Twitter μετά την τεράστια απήχηση με τα εκατομμύρια tweets, αντικυβερνητικών hashtag την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η εφημερίδα Yenicag.

«Προς το παρόν δίνουμε μόνο μια προειδοποίηση σχετικά με το θέμα της παραπληροφόρησης», δήλωσε ο Σαγιάν, προσθέτοντας: «Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας. Εάν το YSK αποφασίσει (να απαγορεύσει το Twitter), θα το εφαρμόσουμε. »

«Το μπλοκάρισμα (του Twitter) είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε τεχνικά, αλλά δεν θέλουμε αυτό να κυριαρχήσει στο προσκήνιο», είπε ο Σαγιάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοηλού είχε επίσης στείλει προειδοποίηση στους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης με δήλωση του την Παρασκευή σύμφωνα με τον ιστότοπο SCF. «Οι μονάδες μας έχουν το καθήκον να δημιουργήσουν ένα δίχτυ ασφαλείας στον ψηφιακό χώρο … Ειδικότερα, η μονάδα για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο θα παρακολουθεί την προπαγάνδα των τρομοκρατικών οργανώσεων και κάθε είδους προβοκάτσιες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης».

Μετά από ομιλία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο της νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στο οποίο είπε: «Ξέρω, ότι βαρεθήκατε», οι χρήστες των κοινωνικών μέσων της Τουρκίας δημιούργησαν το hashtag “ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ” (#SIKILDIK) .

Σύμφωνα με το Turkish Minute που επικαλείται το Euronews, το Hastag «βαρεθήκαμε» (#SIKILDIK) σε λίγες ώρες έφτασε σχεδόν μισό εκατομμύριο tweets, αναφέρει το HellasJournal.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR