Greek-Turkish Relations

Τουρκική «βόμβα»: «Οι Ελληνες εξοπλίζονται και προετομάζονται για πόλεμο με την Τουρκία» - «Ετοιμάζονται για κάτι»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Καταπέλτης φαίνεται να είναι Τούρκος αμυντικός σύμβουλος της τουρκικής κυβέρνησης ...μιλώντας κατά της Ελλάδος φυσικά,  ...των ΗΠΑ , και πολλών άλλων χωρών σε ένα κρεσέντο ενός λίαν επικίνδυνου νεο-οθωμανικού εθνικισμού, που θα πυροδοτήσει " φωτιά" σε Αιγαίο,  Α.Μεσόγειο και Συρία το αμέσως επόμενο διάστημα.   

Για « στρατιωτική επίθεση» αναφέρεται ο Τούρκος γεωπολιτικός και αμυντικός αναλυτής , σύμβουλος της κυβέρνησης του ΑΚΡ κάνοντας την εκπληκτική δήλωση:  «Ότι  η Ελλάδα θα παραλάβει υπερσύγχρονα  πολεμικά πλοία ( φρεγάτες  FREMM) προετοιμαζόμενη  για πόλεμο με την Τουρκία», αναφέρει ο τουρκικός τύπος, ενώ την ίδια στιγμή στρατεύματα της Σ.Αραβίας και των ΗΠΑ θα εισέλθουν  στην Συρία…κατά των Τουρκικών δυνάμεων εκτιμά ο ίδιος …αποκαλύπτοντας ένα τεράστιο σχέδιο περικύκλωσης κατά της Άγκυρας .

Ο Τούρκος ειδικός επί της πολιτικής ασφαλείας, σύμβουλος της τουρκικής κυβέρνησης και  εμπειρογνωμόνων Mete Yarar προχώρησε και πιο κάτω λέγοντας ότι "η  Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε οικονομική κρίση, προμηθεύεται με μορφή υπενοικίασης 4 σύγχρονες  φρεγάτες από τη Γαλλία, ενώ…Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) συνομιλούν για τον περιορισμό  του στρατού μας στην Συρία…με την Αίγυπτο.

«Ετοιμάζονται για κάτι υλοποιώντας  προετοιμασίες κατά της Τουρκίας. Ωστόσο, εμείς….δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο,…αλλά προετοιμαζόμαστε για κάθε κατάσταση. Αυτό είναι άλλωστε το διαχρονικό πεπρωμένο  της γεωγραφικής θέσης της χώρας μου» , είπε ο ίδιος.

"Η Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα αποπληρωμής του χρέους της , υπενοικιάζει σύγχρονες φρεγάτες , «Βλέπετε στη καθημερινή ζωή μας υπάρχει η πρακτική της  ενοικίασης οχημάτων. Ακούτε; υπάρχει, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ για  ενοικιαζόμενα πολεμικά πλοία. Δεν υπάρχει πόλεμος στη μέση. Μιλάμε για μια χώρα που βυθίζεται οικονομικά. Θα δώσουν οι Έλληνες 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην συνέχεια για να αγοράσουν πολεμικά πλοία.

Γιατί όμως αγοράζουν πολεμικά  πλοία όταν δεν υπάρχει πόλεμος. Προετοιμάζονται για κάτι. Γιατί ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας κάνει συνεχώς δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας από την άλλη πλευρά  είπε : «Ήρθαμε στη Συρία…να εισέλθουμε ανάμεσα  σε Ρωσία και Τουρκία.  Εμείς ως Τουρκία προσπαθούμε να προμηθευτούμε το αμυντικό σύστημα πυραύλων S-400.

Οι  αποκαλύψεις στον διεθνή τύπο μας προκαλούν. Οι πύραυλοι αυτοί δεν είναι επιθετικό όπλο αλλά είναι ένα αμυντικό σύστημα. Η Τουρκία θέλει να υπερασπιστεί το σύστημά της . Δεν θέλει τίποτα άλλο.

Όλοι όμως προσπαθούν τόσο σκληρά για να μην το πάρουμε.  Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ  και Αίγυπτος βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να αποστείλουν δυνάμεις  κοντά στα σύνορα του τουρκικού στρατού στην Συρία.

Ετοιμάζονται για κάτι. Αλλά στην ουσία κάνουν προετοιμασίες εναντίον της …ίδιας της  Τουρκίας. Αλλά εμείς δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, αλλά για κάθε κατάσταση. Αυτό είναι το πεπρωμένο της  γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας .

Η μόνη διαφορά σήμερα είναι ότι δεν θέλουμε τίποτα από οποιονδήποτε άλλο. Κατασκευάζουμε μόνοι μας τα δικά μας συστήματα όπλων και είμαστε κατά ένα μέρος ανεξάρτητοι από τους υπόλοιπους» , είπε ο ίδιος απηχώντας σαφώς τις κυβερνητικές θέσεις του ΑΚΡ και του Ερντογάν .

Ο ίδιος όμως στην συνέχεια μπήκε στο «ψητό» αποκαλύπτοντας ότι ο Ερντογάν θέλει να γίνει ένας  «νέος» Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η χώρα μας έχει κάνει  σημαντικά βήματα στο σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για να ενταχθεί στο κλαμπ 4 ή 5 χωρών, οι οποίες απολαμβάνουν τα παγκόσμια οφέλη από ένα ισχυρό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων.

Για αυτό η τουρκική βιομηχανία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα αυτό με την Ουκρανία, αλλά οι ΗΠΑ την ακύρωσαν  διότι όπως λένε :     «διαταράσσεται η γεωπολιτική κατάσταση από την ανεξέλεγκτη αύξηση της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας».

Σκοπός τους είναι να εμποδίζουν εμάς τους Τούρκους να αποκτήσουμε βαλλιστικά συστήματα τα οποία δεν επιθυμούν οι ίδιοι  να δώσουν  στην Τουρκία.

«Τι εννοούν όμως λέγοντας για ανεξέλεγκτη αύξηση», μήπως την μείωση της εξάρτησης της Τουρκίας από τις ξένες αμυντικές βιομηχανίες,  και το τέλος μια μακράς  περιόδου με την ανεξέλεγκτη πώληση όπλων στην Τουρκία ;

Η πόλη της Αφρίν καταλήφθηκε από τουρκικά  όπλα τα οποία πριν είχαν υλοποιήσει την επιχείρηση « Ασπίδα του Ευφράτη», ενώ η τουρκική στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε  ότι δεν έχει καμία δυσκολία,  διότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία προμηθεύει τα πάντα στις ΤΕΔ και δεν απαιτείται αγορά εξοπλισμού και πυρομαχικών, από ξένες χώρες .

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η τουρκική αμυντική βιομηχανία, κάλυπτε τις ανάγκες του τουρκικού στρατού σε ποσοστό  30%, τώρα αυτό το ποσοστό ανέβηκε στο  70%. Η Τουρκία έχει εξελιχθεί  σαν μια «χιονοστιβάδα» εδώ 10 χρόνια», καταλήγει ο ίδιος.

Άρα λοιπόν  όλα αυτά και πολλά άλλα μας υποδεικνύουν ότι ο «υπόγειος πόλεμος» της  δύσης κατά της Τουρκίας μόλις ξεκίνησε, ανάμεσα σε ΗΠΑ , Σ.Αραβία, Αίγυπτο, ΗΑΕ, και Ελλάδα με τους νέο-οθωμανούς να είναι πλέον ανοικτά  το "μαύρο πρόβατο" ή καλύτερο "  ο " Γκρίζος λύκος" .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR