Greek-Turkish Relations

«Δωράκι» Ερντογάν - «Κατάληψη» στο Πύθιο από δεκάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες - Bίντεο


Η κατάσταση με τις ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών, με τους δεύτερους να αποτελούν την τεράστια πλειοψηφία, έχει πλέον ξεφύγει. Πριν από λίγο δεκάδες κατέκλυσαν το χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, με μικρά παιδιά στην αγκαλιά, ψάχνοντας τρόπο να φύγουν για το εσωτερικό της χώρας μας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες είναι προφανές ότι περνούν πολύ εύκολα από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου στην αντίπερα όχθη, αφού παρά τα αυξημένα μέτρα επιφυλακής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές και όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, κάνουν τα… στραβά μάτια, όπως αναφέρει το evrosnews.gr.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή να… ανοίξουν τις πύλες και να τους αφήνουν να περνούν στην Ελλάδα, μεταφέροντας της ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα που αφορά την διαχείριση των χιλιάδων που έρχονται στην Ελλάδα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxaris.theoxaridis.7%2Fvideos%2F10156354657117899%2F&show_text=0&width=846

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR