World

Εξαπλώνεται η προπαγάνδα της Άγκυρας - Μικρά παιδιά αναπαριστούν πόλεμο σε τζαμί της Γερμανίας ντυμένα στρατιώτες και κρατώντας την τουρκική σημαία (βίντεο)



Η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει τέλος και εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα για την οποία ο Σουλτάνος Ερντογάν έχει σχέδια... Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Το γερμανικό BuzzFeed φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο που προβάλλει μικρά παιδιά να είναι στρατιωτικά ντυμένα και να κρατούν μια μεγάλη τουρκική σημαία, στα πλαίσια θεατρικού που εκτυλίσσεται σε τζαμί του Μένχενγκλάντμπαχ, εν μέσω ανησυχιών ότι μεταδίδει προπαγανδιστικά μηνύματα. Και αυτό είναι προφανές, αφού οι Τούρκοι φέρεται να περνούν το μήνυμα παντού πώς η χώρα τους είναι σε... πόλεμο και πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο.

Το θεατρικό, με έξι αγόρια να πολεμούν για χάρη της πατρίδας και έξι κορίτσια να αναπαριστούν τη γυναίκα σε καιρό πολέμου βάζει σε ανησυχίες τη τοπική κοινότητα της Μένχενγκλάντμπαχ που επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο ιμάμης του τζαμιού που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, φέρεται να υποκινεί και προπαγανδιστικά μηνύματα. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε το γεγονός ως «ενοχλητικό και απαράδεκτο».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR