Greek-Turkish Relations

Τι αποκαλύπτουν δύο πρέσβεις ε.τ. στον Γιώργο Τράγκα για τον Ερντογάν

Η Τουρκία είναι απειλή για την Ελλάδα και μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν κυμαινόμενες σχέσεις δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι μόνη της… προσθέτοντας πως η Ρωσία –μέσω της Τουρκίας- έχει καταφέρει πλήγμα στην αξιοπιστία και την αλληλεγγύη της βορειοατλαντικής Ένωσης.

Εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα φύγει από το ΝΑΤΟ ενώ τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εκλογές στην Τουρκία. Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ πρέπει να επικαιροποιήσει εγγυήσεις όπως την συμφωνία για τη βάση στη Σούδα.

Ανέφερε πως πρέπει να αξιοποιηθεί η βάση της Σούδας για πολλά χρόνια. Είπε πως όταν κλιμακώνεται η ένταση οι ΗΠΑ θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επισήμανε τέλος ότι «Ερντογάν δεν θα διστάσει να κάνει την κίνηση που θα του χρησιμεύσει για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές!».

Από τη στιγμή που η Άγκυρα εγείρει διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο είναι πιθανό ένα θερμό επεισόδιο ή μια γενικότερη γενική σύρραξη είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου. Τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να χαράξει τη δική της πολιτική και να υπάρξει ισορροπία δυνάμεων. Επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει άμεσα την αμυντική της ισχύ. Είπε πως η Τουρκία θέλει να θέσει υπό τον έλεγχο της όλη την Κύπρο. Σημείωσε τέλος πως η Τουρκία επιδιώκει να μπει στη μοιρασιά της Κυπριακής ΑΟΖ και στη συνέχεια στην ελληνική ΑΟΖ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR